Timisoara

Evaluarea si certificarea diamantelor si a pietrelor pretioase

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Vizualizari
458

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Expertizarile si evaluarile diamantelor si a pietrelor pretioase sunt evaluate din punct de vedere tehnico-stiintific dupa proceduri, norme si standarde internationale in condidii de laborator de catre gemologi calificati. Expertizarile se fac atat la diamante si pietre pretioase nemontate cat si la cele montate in bijuterii cat si dupa caz la diamante si pietre pretioase sintetice precum si a imitatiilor acestora si a gemelor organice.

Expertizarile sunt analize tehnice complexe care identifica, clasifica si certifica starea naturala sau artificiala si proprietatile complexe a pietrei pretioase precum culoarea, claritatea, greutatea, taietura, simetria, simetria finala, analizarea rondistului, fluorescenta, luminescenta, transparenta, eventualele defecte interne sau externe precum si numerosi alti factori. Expertizarea se face colectiv prin compararea rezultatelor finale de catre minim trei gemologi si in conditii de laborator.

Echipa de gemologi foloseste echipament de sprijin, instrumente avansate de identificare a diamantelor si a pietrelor sintetice, tehnici paralele de expertizare. Gemologii redacteaza documente tehnice de identificare si certificare a pietrelor pretioase. Echipa de gemologi are experienta teoretica si practica internationala si nationala de minim cinci ani.

Gemologii evaluatori activeaza permanent intr-o institutie de profil. Ei fac parte din organizatii profesionale gemologice. Gemologii au impartialitate, moralitate, credibilitate si integritate.

www.centrulgemologicroman.ro