Timisoara

Guvernul a decis dublarea premiilor pentru sportivii români clasați pe locurile 4-6 la JO 2016

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 5 ani si 3 saptamani
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
539

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Guvernul a decis, în ședința sa din data de 31 august, dublarea premiilor pentru sportivii români clasați pe locurile 4-6 la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în urma propunerii Ministerului Tineretului și Sportului, anunță MTS pe site-ul său oficial.
''Ministrul Tineretului și Sportului, doamna Elisabeta Lipă, încurajează și susține performanța sportivă, dublarea premiilor fiind în egală măsură un mesaj pe care vrem să îl transmitem tinerilor și copiilor care fac sport în România. Uneori, diferența dintre locul 6 și podium poate fi de câțiva centimetri sau de câteva sutimi. Au existat situații în istoria Jocurilor Olimpice sau a Campionatelor Mondiale în care performeri mari au ratat cu puțin medalia de bronz, însă cu toții trebuie să învățăm să îi prețuim și să le apreciem munca pe care o depun zi de zi, ceas de ceas. O clasare în primele șase locuri la JO reprezintă o performanță pe care toți cei care fac parte din lumea sportului trebuie să o recunoască și să fie mereu alături de campioni, indiferent de poziția pe care aceștia o ocupă în clasament'', se arată în comunicatul MTS.
Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, anunța pe 25 august dublarea premierilor pentru medaliații olimpici de la Rio de Janeiro.
Astfel, conform HG 1447/2007, medaliații cu aur vor primi contravaloarea a 70.000 euro, câștigătorii medaliei de argint 56.000 euro, iar pentru medalia de bronz fiecare sportiv va încasa 42.000 euro. Recompensele anunțate de COSR pentru locurile 4, 5 și 6 erau de 14.000 euro, 10.500 euro, respectiv 7.000 euro.
Antrenorii, precum și colectivele tehnice care au contribuit la realizarea acestor performanțe la JO 2016 vor fi de asemenea recompensați de către COSR.
În virtutea parteneriatului dintre COSR și Renault Commerciale Roumanie, medaliatele cu aur vor fi recompensate cu autoturisme Kadjar, medaliații cu argint vor primi cheile modelului Captur, în timp ce sportivii distinși cu medalii de bronz vor primi automobile Clio.
România a participat cu 96 sportivi și 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, și a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint și trei de bronz.
Aurul a fost adus de echipa feminină de spadă (Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, Loredana Dinu), argintul a fost obținut de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin, bronzul a fost luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg), de canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea) și de Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg).
Tricolorii au mai reușit, de asemenea, o clasare pe locul 4 (gimnastul Marian Drăgulescu la sărituri), trei locuri cinci (Corina Căprioriu — judo, cat. 57 kg, luptătorul de greco-romane Alin Alexuc — cat. 98 kg și sabrerul Tiberiu Dolniceanu), un loc 6 (gimnastul Andrei Muntean la paralele) etc.