Timisoara

Investitie de 25 de milioane de euro in primul proiect rezidential de lux din Timisoara

Prabusirea imperiului Izometal – Confort, de la Timisoara – ‘insolventa anului’ 2012. Vezi ce spune omul de afaceri Georgica Cornu!

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 9 ani si 6 luni
Vizualizari
3990

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire


Investitie de 25 de milioane de euro in primul proiect rezidential de lux din Timisoara

Dezvoltatorul imobiliar Borgo Italiano anunta demararea constructiei primului proiect rezidential de lux din Timisoara, Cartier Armonia. Conceptul se adreseaza in special expatilor si managerilor din companiile multinationale prezente in Timisoara, iar investitia totala insumeaza 25 milioane de euro, reprezentand, totodata, prima investitie majora in sectorul rezidential din Timisoara de la inceputul crizei pana in prezent.

Cartier Armonia va cuprinde 87 de unitati locative de mari dimensiuni de tip vila, duplex si case insiruite, cu suprafete construite cuprinse intre 218 metri patrati si 365 metri patrati si gradina cu suprafete ce pot ajunge pana la 1.100 metri patrati.

Investitia in noul complex rezidential, estimata la 25 de milioane de euro, cea mai mare in sectorul rezidential din Timisoara de la declansarea crizei pana in prezent, va fi asigurata din fonduri proprii ale dezvoltatorului. Achizitionarea terenului, intocmirea proiectului, precum si obtinerea autorizatiilor necesare pentru demararea constructiei au fost acoperite din fonduri proprii ale companiei, aceasta avand resursele financiare necesare sa dezvolte intregul proiect.

"Pentru a avea succes pe piata rezidentiala din Timisoara, credem ca este necesar sa oferim un nou standard in constructie, in termeni de calitate, siguranta si sustenabilitate, la acelasi nivel cu ceea ce se intampla in marile capitale europene. Nu ne-am propus sa vindem case, ci un standard de viata. Suntem determinati sa oferim un produs de reala valoare si aducem drept garantie experienta si profesionalismul de care noi, ca si fondatori ai companiei, am dat dovada in tot ce am intreprins pana acum, in carierele noastre.", precizeaza Michele Olivieri, unul dintre dezvoltatorii proiectului.

Proiectul va fi construit dupa conceptul densitatii scazute, ceea ce presupune mai mult spatiu verde, mai multa intimitate si mai multa atentie pentru mediul inconjurator. Cartier Armonia va regrupa 87 de unitati locative, o zona comerciala si un club privat, dupa cum urmeaza:

18 Vile, cu o suprafata construita de 365 mp si un regim de inaltime P+2E, terasa de

39 mp si gradina cu suprafata cuprinsa intre 500 si 1.100 mp.

13 duplexuri, cu o suprafata construita de 339 mp si un regim de inaltime P+2E,

terasa de 39 mp si gradina cu suprafata cuprinsa intre 500 si 800 mp.

13 duplexuri, cu o suprafata construita de 218 mp si un regim de inaltime P+2E,

terasa de 34 mp si gradina cu suprafata cuprinsa intre 400 si 800 mp.

43 case insiruite, cu o suprafata construita de 218 mp si un regim de inaltime P+2E,

terasa de 17,5 mp si gradina cu suprafata cuprinsa intre 200 si 500 mp.

Constructia primei etape, constand din 27 de unitati locative, a fost deja demarata si urmeaza sa fie livrata in prima parte a anului 2014, in mai putin de 12 luni. Dezvoltarea intregului proiect se va intinde pe o perioada de maxim 4 ani. Toate unitatile locative vor avea finisaje de lux. Proiectul va cuprinde peste 4 hectare de spatii verzi, loc de joaca pentru copii, alei pentru biciclete, un Club privat cu restaurant propriu, sala de sport si diverse spatii de socializare. Ultima etapa consta in constructia unei zone comerciale in parteneriat cu unul sau mai multi operatori de astfel de activitati.

Prin politica de preturi, dezvoltatorul va cauta sa gaseasca un echilibru intre standardul ridicat al constructiei si materialelor folosite, caracterul exclusivist al cartierului si realitatile de pe piata rezidentiala din Timisoara, astfel incat, in prima etapa, preturile practicate vor fi sub pragul de 1.000 euro/mp util, urmand sa fie ajustate cu o crestere de 15% intr-o a doua etapa.

Despre Borgo Italiano

Borgo Italiano este o companie infiintata in 2009 cu scopul de a raspunde cererii unei piete rezidentiale emergente, cum e cea din Timisoara, dar si pentru a oferi in Romania si in estul Europei un nou standard care combina anduranta, stilul, intimitatea si confortul promovand, totodata, modul de viata, cultura si arhitectura italiana.

Echipa

Michele Filippo Olivieri, CEO: dupa o lunga cariera in managementul fondurilor de investitii si management financiar, a investit incepand cu 1996 in piata imobiliara din Romania, achizitionand in special terenuri si proprietati industriale. In cadrul companiei are responsabilitatea managementului general si financiar al proiectului si a relatiei cu bancile si partenerii financiari.

Alessandro Olivieri, COO: si-a construit cariera in industria publicitatii, devenind partenerul italian al unui grup de publicitate de talie mondiala, Dentsu Group, listat la Bursa din Tokio. A condus multe proiecte multiculturale si multinationale. In cadrul companiei, are responsabilitatea activitatilor de marketing si comunicare si mentine relatia cu clientii si investitorii.

Enrico Possanza, financiar si planificare: are o lunga cariera in constructii si imobiliare si a acumulat multa experienta in managementul unor proiecte complexe. In cadrul companiei, e responsabil de contabilitate si control financiar, planificarea fazelor de dezvoltare si relatia cu furnizorii.

Biroul de arhitectura

Complexul Casa Armonia este proiectat de biroul MAB Arquitectura, o companie de arhitectura italiana, cu sediul in Barcelona, fondata de Floriana Marotta si Massimo Basile in 2004. Compania activeaza atat in domeniul public, cat si in cel privat, lucrarile sale variind de la proiecte rezidentiale la scoli, cladiri de birouri si amenajare teritoriala. Printre cele mai recente lucrari, se numara Patronajul Centrului Cultural Laic din Paris si doua proiecte rezidentiale Via Piranesi si Via Leone XIII din Milano. Lucrarile MAB au fost expuse la Pavilionul Italian in cadrul celei de-a 12-a bienale de arhitectura de la Venetia in 2010 sau la expozitia Habiter 2011 din Paris. Proiectul Via Gallarate a primit premiul InArch/ANCE 2011 si a fost selectat printre proiectele finaliste in cadrul competitiei Mies Van der Rohe 2011 si Medalia de Aur pentru Arhitectura italiana in 2012.