Timisoara

Invitaţi din Subotica, Békéscsaba și Oradea la un mini-festival de teatru pentru copii la Timişoara

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
548

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Invitaţi din Subotica, Békéscsaba și Oradea la un mini-festival de teatru pentru copii la Timişoara

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara găzduieşte în Sala Studio în perioada 27-29 octombrie 2016 patru spectacole de teatru pentru copii în limba maghiară. Joi, 27 octombrie de la ora 09:00, păpuşarii Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” vor prezenta spectacolul non-verbal Scufiţa roşie, care îmbină povestea scrisă de Fraţii Grimm şi muzica clasică.

Scufi
ța roșie este o călătorie prin istoria muzicii de la Mozart la recompunerea motivelor folclorice și înapoi. Vom asculta compoziţiile lui Prokofiev, Stravinsky, Bach, Şostacovici și Ravel, melodii ce devin fondul pe care este proiectată clasica poveste a fetiței, a lupului, a bunicuței și a vânătorului. În aceeaşi zi de la ora 13:00 Teatrul de Copii din Subotica, secţia maghiară, va prezenta Mira în Ţara Singurătăţii, o monodramă contemporană pentru copii, despre importanța prieteniei și a curajului.Vineri, 28 octombrie, Teatrul de Păpuşi Napsugár din Békéscaba va prezenta de la ora 09:00 şi 11:00 Rongy Elek, un exemplu de viaţă, un spectacol despre un purceluș care vrea să se facă faimos.

Ultimul spectacol invitat, al Trupei Liliput din Oradea, Copacul care se înalță până la cer, va fi sămbătă, 29 octombrie, la ora 11:30 la Liceul Teoretic Bartók Béla, în cadrul Atelierului de creaţie pentru copii şi părinţi, organizat lunar de această instituţie.

Spectacolele nu vor fi traduse în limba română. La fiecare spectacol copiii din public vor fi întâmpinați cu o supriză din partea Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”.

Biletele costă 5 lei şi se pot cumpăra la casieria Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”, strada Alba Iulia nr. 2 în fiecare zi între orele 16-19.