Timisoara

La sfarsitul acestei saptamani are loc cel mai mare targ de cariera din Banat!

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 6 ani si 11 luni
Vizualizari
1666

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

La sfarsitul acestei saptamani are loc cel mai mare târg de carieră din Banat!
Află ce pachete salariale oferă companiile prezente la Angajatori de TOP Timișoara

Ediția cu numărul 7 Angajatori de TOP Timișoara se va desfășura săptămâna viitoare, vineri și sâmbătă, pe 16-17 octombrie la Centrul Regional de Afaceri. La eveniment vor fi prezente 50 de companii, care vor oferi peste 2000 de oportunități de carieră. Statisticile arată că majoritatea companiilor oferă o remunerație financiară în intervalul 400 € - 700 €, pachete de relocare, precum și beneficii neconvenționale precum organizarea de schimburi interculturale, existența unor spații de relaxare speciale pentru angajați, precum game rooms și biblioteci. Estimările companiilor în privinţa salarilor variază în funcţie de nivelul de experienţă. În plus, vizitatorii la târg au posibilitatea de a se înscrie la cele 19 conferințe și workshop-uri susținute de companii.
Beneficii salariale și non-salariale. Chiar dacă ofertele de job-uri se adresează candidaților cu pregătire în domenii diferite, pachetele salariale oferite de angajatorii care vor fi prezenți la Timișoara sunt atractive, indiferent de aria de activitate a companiei. În urma informațiilor primite din partea companiilor, a reieșit că majoritatea angajatorilor oferă o remunerație cuprinsă în intervalul 400 € - 700 €. Astfel, cele mai numeroase pachete salariale se încadrează între 400-500 € (24%) si 500-700 € (24%), urmate de sumele încadrate între 300-400€ (18%). Există și poziții, în majoritatea lor dedicate candidaților senior-level, remunerate cu sume cuprinse între 700-1000€ (15%) și 1000-1500€ (12%), în timp ce salariile peste 1500 € sunt oferite de 9% dintre angajatori. Estimările companiilor în privinţa salarilor variază în funcţie de nivelul de experienţă, iar aceste valori pot fi puternic influenţate de specializarea candidatului, rezultatele obţinute anterior, experienţă relevantă pe o poziţie anterioară, etc.Oportunitățile de carieră prezentate de companii întrec salariile medii din România și sunt deschise pentru orice nivel de carieră, atât pentru persoane senior-level cât și pentru cele entry-level.
În plus, companiile oferă și o serie de alte beneficii non-salariale. În urma rezultatelor studiului “Cei mai doriți angajatori 2015” a reieșit că principalele 3 criterii care i-ar determina pe candidați să se relocheze sunt salariul, pachetul de beneficii şi posibilitatea de dezvoltare profesională. La această ediție, Angajatori de TOP Timișoara, aproximativ 61% dintre angajatori oferă pachete de relocare pentru candidații pe care îi selectează. Acest aspect demonstrează tendința angajatorilor să recruteze candidați bine-pregătiți din toate zonele țării, dar să păstreze, concomitent, nivele salariale satisfăcătoare pentru angajații lor și în concordanță cu pregătirea și experiența acestora.
Beneficii neobișnuite oferite de companiile prezente la târg. În afara beneficiilor multiple oferite de companii, în privința pachetelor salariale sau de relocare, există și angajatori care se axează pe alte metode prin care să mențină candidații satisfăcuți și motivați la job. Printre acestea se numără existența unor spații dedicate relaxării, precum game rooms și biblioteci. În plus, unele companii pun la dispoziția angajaților și metode neconvenționale precum biciclete, disponibile pentru utilizare de către angajați sau posibilități de dezvoltare profesională prin organizarea de workshop-uri sau cursuri în centrele din țară sau în străinătate.
Din experiența edițiilor anterioare, recrutorii și-au îndeplinit în proporții ridicate planurile de recrutare. Peste 35% dintre aceștia au declarat că au avansat discuții cu 20-50 de candidați, în timp ce 29% au fost impresionați de 10-20 de candidați, iar 29% dintre specialiștii HR au demarat discuții în vederea angajării cu mai puțin de 10 candidați prezenți la Angajatori de TOP Timișoara.
“Suntem siguri că acest eveniment ne va ajuta să găsim candidaţi valoroşi atât pentru poziţiile curente, însă şi pentru programul nostru de internship, unic în domeniul transporturi – Learning by Doing” - Mihaela Lefter, Director Resurse Umane DB Schenker Logistics România.
„Continental îşi continuă extinderea în România şi în perioada următoare. Căutam oameni pasionaţi de industria auto, care îşi doresc să se dezvolte personal şi profesional. Ideile inovatoare, spiritul de echipă, pasiunea pentru maşini şi tehnologie de vârf sunt puse în valoare în cadrul companiei noastre” - Marcovici Maria, HR Marketing Specialist Continental Automotive România.
Aspecte semnalate de companii. Ce probleme întâmpină candidații în etapele de recrutare? Una dintre cele mai frecvente greșeli ale candidaților este redactarea CV-ului, 43% dintre angajatori semnalând acest fapt, în timp ce, pe a doua poziție se situează maniera în care aceștia se prezintă la interviu (30%), iar pe a treia o înțelegere defectuoasă a modului de aplicare la pozițiile disponibile (17%). La ediția din această toamnă Angajatori de TOP Timișoara, va exista un stand, CV Experts, unde specialiști HR vor oferi scurte sesiuni de consiliere în ceea ce privește redactarea CV-urile vizitatorilor, pentru a le mări șansele de angajare. Fie că aceștia sunt la început de carieră, fie că sunt profesioniști cu peste 5 ani experiență, specialiștii de la standul CV Experts le pot oferi sfaturi valoroase în ceea ce privește redactarea CV-ului. Astfel, cei care doresc să aplice la pozițiile din companiile prezente se asigură că CV-ul lor exprimă puncte importante, precum și abilități semnificative pentru angajator.

19 workshop-uri și conferințe la Angajatori de TOP Timișoara.
SkillShops: În cadrul acestor workshop-uri candidații pot afla sfaturile specialiștilor în recrutare, ce poziții sunt deschise în companii, dar vor avea posibilitatea să dezvolte și abilități importante, precum comunicare eficientă, tehnici de negociere și vânzare, munca în echipă, stiluri de leadership, orientarea către client, managementul timpului, metode de prioritizare și eficientizare, etc. Companii care susțin SkillShops la Angajatori de TOP Timișoara: Accenture (Employee Engagement at Accenture), Cargo-Partner (Career@Transport & Logistics), Valeo Lighting Injection (Lean production-implementation of SMED)Flex (Live Smarter), DB Schenker (Internship & Trainee Conference powered by DB Schenker), KPMG (Frica începutului de drum. Cum să te pregătești pentru contactul cu angajatorii și ce așteaptă ei de la tine).
TechLabs: Aceste workshop-uri vor oferi informații despre ultimele noutăți și cele mai inovatoare proiecte din domeniul IT. Companiile care vor susține TechLabs la Timișoara: ACI Worldwide ( Security Engineering Inside Hackers Perspective of security Engineers in software payments), Alcatel-Lucent (Visions of the Cloud), Atos IT (Canopy - the Atos Cloud), BearingPoint (Join the BearingPoint Spirit) Microsoft (Talent Development programs inside Microsoft), Continental (Trust is Good, Test is Better -Testarea în Automotive).
TechTalks: În cadrul acestor conferințe, specialiști din companiile prezente le vor prezenta participanților detalii despre ultimele tehnologii utilizate și cum funcționează acestea, dar și beneficiile și provocările întâlnite. Conferințele TechTalks de la Angajatori de TOP Timișoara sunt: Agile Estimating & Planning; Key influencers shaping the software industry în Timișoara.