Timisoara

Plantare la SinMihaiu Roman

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Vizualizari
632

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 19 martie 2016

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Plantare în Luna Pădurii la Utvin - SînMihaiu Român

Chiar dacă nu va deveni o pădure pentru fondul forestier, va fi cu siguranță o frumoasă perdea forestieră de protecție. Aşa am putea descrie nouă mobilizare a voluntarilor timişeni și arădeni, programată pe 19 martie.

În toamna anului trecut, în 14 noiembrie 2015, a avut loc o acțiune de amploare la nivel național - "Plantăm fapte bune în România". Timișul s-a făcut remarcat prin anvergura plantării în ceea ce privește numărul de puieți și numărul de voluntari. În localitatea Utvin, comuna SînMihaiu Român, au fost plantaţi 40 000 puieți pe o suprafaţă de 10 hectare, cu un număr de 3000 de voluntari, fiind astfel cea mai mare acțiune de împădurire din cadrul acestui proiect la nivel național. Poze aici . ECO CLUB Timișoara -Facebook.

În această primăvară, în luna pădurii, puieţii rămaşi, în plus, din toamnă vor fi plantaţi cu ajutorul a peste 300 de voluntari determinaţi să facă fapte bune. 10.000 de puieţi de cer, stejar pedunculat şi frasin vor fi plantaţi pe o suprafaţă de 2 hectare, 1 ha la SînMihaiu Român și 1 ha SînMihaiu German (din total 7 ha), începând cu ora 8:30.

"A venit primăvara și în Luna Pădurii vom planta pe două terenuri noi. De data aceasta vom pune bazele unei perdele forestiere de protecție, a unei părți din comună, mult lipsită la câmpie. Chemăm alături de noi cetățenii comunei și timișorenii pentru a planta puieții în vederea unui aer mai curat, sol stabil, vânt echilibrat și pentru a marca sărbătorirea primăverii ", a declarat Andreia Schneider, coordonator județ Timiș al proiectului PFBro.

În data de 19 martie, programul este următorul:
Ora de adunare: 8:00-8:30 pe platoul primăriei SînMihaiu Român (cum se intră în localitate, după podul mare pe dreapta)
Protecția muncii și instructaj: 8:30-9:00
Final acțiune: 13:00-14:00

Recomandări pentru participanți:
- pentru a reuși plantarea celor 10 000 puieti, ar fi indicat ca participanții să planteze între 20 și 50 puieți.
- participanții trebuie să-și ia de acasă un pachețel cu mâncare și apă în funcție de consumul caloric al fiecăruia.
-cizme de cauciuc/ bocanci deoarece terenul este arat/discuit și pantofi de schimb, de stradă
- ținuta vestimentară corespunzătoare

Acțiunea de plantare a puieților forestieri este organizată de către Primăria SînMihaiu Român, Consiliul Local în colaborare cu "Plantăm fapte bune în România", ECO CLUB Timișoara și Asociația Tineri pentru Viață Arad, cu sprijinul Direcției Silvice Timiș. Cu sprijinul Asociația Tineri pentru Viață Arad, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Universitatea de Vest din Timișoara, Hotel Casa de la Rosa, FC Ripensia Timișoara, Penitenciarul Timișoara.
Sponsor: ZF-TRW Automotive Safety System.

Acțiunea face parte din proiectul "Plantăm fapte bune în Romania", campanie națională de împădurire bazată pe voluntariat, al Asociaţiei EcoAssist București, iar oganizatorul local Timiș este Asociația ECO CLUB Timișoara.

Despre „Plantăm fapte bune în România”
Din 2011 şi până în prezent, 22.180 voluntari au plantat și îngrijit 462.200 copăcei pe un total de 135,5 hectare de terenuri publice neproductive în 22 de judeţe. În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității. Rapoartele anuale pot fi studiate aici.
Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

Persoană de contact:
Andreia Schneider, Coordonator judeţul Timiş:andreia.schneider@plantamfaptebune.ro +40 742 294 713.