Timisoara

Pregatiti pentru meciul anului! Vor sa joace rolul matadorului in marea finala

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 8 ani si 3 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
596

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

A venit vremea ca RCM Tmișoara să-și reconfirme statutul de cea mai bună echipă de rugby din țară, după ce în urmă cu un an urcau pe primul loc, terminând pe aceeași poziție și la finalul sezonului regular, dar și în play-off-ul 2013. Și ce moment mai prielnic este decât în finala Superligii ce se joacă sâmbătă de la ora 18.30 la Bucureși. Timișorenii or să fie matadori în partida cu „zimbrii” de la Baia Mare.
„Pentru finală, avem un afiş de cinci stele, care reprezintă un matador în coridă. De ce am ales această idee? Consider că e foarte sugestiv. Puţină lume ştie, corida înseamnă înfrângerea animalului, a forţei brute, reprezentată de taur. Toreadorii sunt cei ce iau parte în coridă, iar matadorul e cel ce dă lovitura de graţie taurului. Corida are patru acte importante: rugăciunea, când toreadorul e purtat pe poarta principelui către coridă, lupta propriu zisă, omorârea taurului de matador, iar în final tăierea urechilor şi prezentarea lor către public, care poate accepta sau nu vitejia lui”, a explicat Dan Dinu ideea care a stat la baza afișului și realizat de Ema Cernescu.
Cât despre „înțepăturile” venite de la Baia Mare, din fața unor conducători care nu s-au obișnuit cu locul doi, Dan Dinu merge pe cartea fair-play-ului: „Vrem să punem accent pe fair play, pentru că rugbyul este un sport nobil. Cu siguranță noi ne dorim să răspndem doar în teren”.
Sute de fani la finală
Campioana en-titre va avea parte de o susținere exemplară. „Vom avea foarte mulți fani la Bcurești. 6 atocare pleacă din Timișoara, mai avem fanii din Brașov, dar și din București și mulți reprezentanți ai sponsorilo noștri. Cred că vom depăși cifra de 500 de suporteri”, a spus președintele clubului, Sorin Doda.
Timișorenii ce nu vor putea fi prezenți la București, vor avea parte de un program special. În Piața Victoriei se va monta un ecran uriaș și o tribună, iubitorii de rugby având posibilitatea de a urmări atât finala mică, dintre Steaua și Farul, cât și meciul-vedetă al serii de sâmbătă, dintre RCM Timișoara și Baia Mare.
Duminică, tot în Piața Victoriei, vor avea loc o trei concerte dedicate rugbyștilor, susținute de trupele AM Band, Sanctuar și Cargo, iar la ora 20 vor urca pe scenă și Chester Williams alături de elevii săi. Sperăm noi, cu mult visatul trofeu în brațe.