Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Premiera spectacolului „Fuchsiada” de Urmuz deschide stagiunea 2015/2016 a Teatrului German de Stat Timisoara

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 9 ani si 10 luni
Vizualizari
784

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Premiera spectacolului „Fuchsiada” de Urmuz deschide stagiunea 2015/2016
a Teatrului German de Stat Timișoara

Fuchsiada”, „poemul eroico-erotic și muzical” al lui Urmuz, în versiunea germană a lui Oskar Pastior, a fost pus în scenă la Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) sub forma unei instalații teatrale semnate de Helmut Stürmer, asistat de Silviu Purcărete.
Premiera va avea loc
vineri, 18 septembrie 2015, la ora 19,30,
în deschiderea stagiunii 2015/2016 a TGST.
Următoarea reprezentație este programată
sâmbătă, 19 septembrie 2015, ora 19,30
Ambele reprezentații se joacă în sala Teatrului German și beneficiază de traducere în limba română.
Scenograful Helmut Stürmer, asistat de regizorul Silviu Purcărete, aduce cu această punere în scenă a „Fuchsiadei” un omagiu scriitorului Urmuz și epocii sale, atât de importante pentru arta și literatura contemporană. Muzica spectacolului este compusă de Vasile Șirli, decorul este conceput de Helmut Stürmer, iar costumele de Corina Grămoșteanu și Helmut Stürmer. Proiecțiile video sunt creația scenografului Andu Dumitrescu, iar măștile sunt realizate de Ilona Varga-Járó. Coregrafia este semnată de Florin Fieroiu. În numeroasa distribuție se regăsesc aproape toți actorii Teatrului German, precum și actori invitați, dintre care patru actrițe ale Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara.
Urmuz este atât un important reprezentant al curentului avangardist în România, cât și un precursor al avangardei europene. „Fuchsiada” a fost publicată postum în 1930, în colecția „Pagini bizare” și prezintă odiseea lui Fuchs, începând cu nașterea sa: „Fuchs, când a luat naștere, a preferat să iasă prin una din urechile bunicii sale, mama sa neavând deloc ureche muzicală”. Fuchs are talent muzical, de aceea devine un virtuoz al pianului. Într-o noapte pleacă în călătorie cu pianul său și ajunge într-un cartier obscur unde, pentru trei ore, cântă „felurite exerciții de legato, de staccato” dedicate Vestalelor Plăcerii. Venus îi aude muzica, se simte atrasă de Fuchs și îl invită pentru o noapte în Olimp.

Helmut Stürmer se află la a doua colaborare cu TGST, pentru care a creat în 2012 decorul spectacolului „Ținuturile joase“ de Herta Müller, în regia lui Niky Wolcz. Personalitate marcantă a scenografiei internaționale, a realizat de-a lungul timpului scenografii pentru spectacole în numeroase țări, printre care Germania, Ungaria, Marea Britanie și România. Helmut Stürmer a colaborat de nenumărate ori cu regizorul Silviu Purcărete, una dintre producțiile lor cele mai de succes fiind spectacolul „Faust” de la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.
Biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:
- la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)
Orar: Marţi – Vineri: 10-15 şi 17-19; Sâmbătă: 10-15
precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor
- online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com