Timisoara

Teatrul German de Stat Timișoara deschide stagiunea 2016/2017

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 ani si 10 luni
Vizualizari
411

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Teatrul German de Stat Timișoara deschide stagiunea 2016/2017

Premiere și proiecte în pregătire

După recent încheiatul stagiu de la Școala de vară de la Gărâna, Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) își așteaptă din nou spectatorii. Iată principalele informații despre proiectele noii stagiuni 2016/2017!

Prima premieră a stagiunii, „Biedermann și incendiatorii“ de Max Frisch, în regia lui Gábor Tompa va vedea luminile rampei vineri, 16 septembrie 2016, de la ora 19,30.
Au început repetițiile și la noul spectacol „Deșteptarea primăverii“ de Frank Wedekind. Regia spectacolului este semnată de Charles Muller, premiera urmând să aibă loc în 12 noiembrie 2016.

În decembrie 2016 va începe pregătirea pentru musicalul „Cartea junglei”, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, premiera având loc în martie 2017. Regizorul Yuri Kordonsky va monta pentru a doua oară la TGST un spectacol cu avanpremiera în iulie 2017.

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului European de Teatru „Eurothalia“ va avea loc în perioada 7-14 octombrie 2016 și va consta într-o selecție de spectacole europene realizate de importanți creatori de teatru.

În primăvara 2016, TGST organizează, împreună cu Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau“, o nouă ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Tineret de Expresie Germană. Tot tinerii pasionați de teatru sunt cei care vor lua cu asalt scena TGST în cadrul Weekend-ului NiL a Teatrului pentru Copii și Tineret de Expresie Germană.

Din septembrie 2016 actrița Simona Vintilă va face parte din nou din trupa de actori ai TGST.

Turnee și participări la festivaluri

În această toamnă, TGST a fost invitat să participe la mai multe festivaluri. Astfel, în 29 septembrie 2016, spectacolul „De fapt e frumos” de Volker Schmidt va fi susținut în cadrul Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea. Același spectacol va fi prezentat și în cadrul Festivalului Pledez pentru Tine(ri) de la Piatra Neamț, în data 15 noiembrie 2016.

Spectacolul de teatru-dans „Hotel PM” de Andrea Gavriliu va fi jucat la București, în cadrul Festivalului FEST(IN) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara București, în 17 octombrie 2016.

În perioada 26-28 octombrie 2016 spectatorii din București au ocazia să vadă, în cadrul Festivalului Național de Teatru (FNT), spectacolele „Fuchsiada“ de Urmuz, o instalație teatrală semnată de Helmut Stürmer, asistat de Silviu Purcărete și „Micul prinț”, după Antoine de Saint-Exupéry, în regia lui Peter Kerek.