Timisoara

Teatrul German de Stat Timisoara participa la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamt

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 7 ani si 9 luni
Vizualizari
770

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Teatrul German de Stat Timișoara participă la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț

Spectacolul „Hotel PM”, o producție a Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), a fost invitat să participe la Festivalul de Teatru PLEDEZ PENTRU TINE(RI) de la Piatra Neamț, a cărui selecție este girată de criticul de teatru Oltița Cîntec. Reprezentația are loc

marți, 20 octombrie 2015, ora 17
în sala mare a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț.

Cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului de Teatru PLEDEZ PENTRU TINE(RI) de la Piatra Neamţ se desfășoară în perioada 11-22 octombrie 2015. Despre acest eveniment, organizatorii declară : „Continuăm frumoasa tradiție a festivalului, aceea de a realiza o radiografie a fenomenului teatral contemporan, în ceea ce priveşte tendinţele generate de tinerii creatori, aducând în atenția publicului spectacole de marcă ale peisajului național, realizate cu şi de către tineri artişti.”
Hotel PM” este un spectacol de teatru-dans realizat de Teatrul German în martie 2015, fiind prezentat de atunci și în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Adolescenți „T4T” din Timișoara.
Conceptul, regia și coregrafia sunt semnate de Andrea Gavriliu, iar spațiul este imaginat de scenografa Andreea Săndulescu. Muzica este compusă de Mihai Dobre, cu participarea lui Alex Pop, iar proiecțiile video sunt creația lui Daniel Păun. Din distribuție fac parte actorii-performeri Olga Török, Konstantin Keidel, Isolde Cobeț, Daniela Török, Radu Vulpe și Horia Săvescu.
„Hotel PM” întruchipează o lume fantezistă, aducând pe scenă întâmplările absurde si neașteptate ce au loc într-o cameră de hotel: musafirii hotelului descoperă spațiul prin dans, explorând decorul cu toate elementele lui, camera de hotel devenind astfel un spațiu simbolic, în care trăirile umane sunt caricaturizate. Spectacolul reunește diferite mijloace artistice, precum dansul, muzica electronică, scenografia și proiecțiile video, creând astfel un proiect complex, ce are ca scop deconstrucția unor stereotipuri.