Timisoara

Vineri si sambata - Peste 50 de companii si 2000 de oportunitati de cariera

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1482

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ce se întâmplă cu CV-urile celor care aplică la standul companiilor prezente la Angajatori de TOP?
Vineri și sâmbătă - Peste 50 de companii și 2000 de oportunități de carieră.
La sfârșitul acestei săptămâni, vineri şi sâmbătă, la Timișoara va avea loc târgul de carieră Angajatori de TOP. La eveniment vor participa peste 50 de companii care oferă peste 2000 de oportunități de carieră, joburi deschise atât pentru profesionişti, cât şi pentru persoane entry-level. Oportunitățile de carieră la care pot aplica cei interesați sunt din industrii diverse de la IT&Telecom, Inginerie, Automotive, la Financiar-Bancar. Ce se întâmplă cu CV-urile celor care aplică la standul companiilor prezente la târgul de joburi Angajatori de TOP? Ce spun cei care și-au găsit un job în urma participării la Angajatori de TOP?

Industriile prezente la Angajatori de TOP Timișoara. În cadrul târgului din această toamnă vor fi prezente companii cu planuri importante de recrutare, angajatori care reprezintă domeniile: IT&Telecom (29%), Inginerie (20%), Automotive (12%), Servicii/BPO (8%), Logistică & Transporturi (6%), FMCG (6%), Retail (6%),Financiar-Bancar (4%), Audit/Consultanță (4%), Construcții și Producție (3%), etc.

Ce se întâmplă cu CV-urile celor care aplică la standul companiilor? Participarea la târgul de carieră Angajatori de TOP Timişoara le oferă posibilitatea vizitatorilor să aplice la joburile deschise şi să discute cu reprezentanţi ai companiilor prezente. În funcţie de criteriile urmărite de companii, candidaţii selectaţi vor fi invitaţi, în aproximativ 2 săptămâni, la un interviu (individual/de grup/telefonic). În funcție de poziţiile deschise, pot fi incluse mai multe etape de selecție, precum: testele de specialitate, testele psihologice, iar cei care aplică pentru companiile din domenii tehnice (de exemplu, IT) vor primi şi teste care le evaluează competențele (de exemplu, competențe de programare).

Job-uri pentru care angajatorii întâmpină dificultăți de recrutare. În urma discuţiilor cu angajatorii, a reieşit că job-urile adresate candidaţilor cu experiență, precum și cele pentru care este nevoie de cunoașterea unor instrumente de lucru într-o manieră avansată, sunt poziţiile pentru careîntâmpină dificultăţi în procesul derecrutare. Printre pozițiile și abilitățile greu de ocupat se numără: Posturi tehnice: Sr. Java Developer, Sr. PHP Developer, Entry level Java developer - German speaker, Middle level Java developer - German speaker, Inginer injecție mase plastice, Inginer metalurg, Launch Manager, Service Clienți Automatizări; Cunoscători ai programelor: Java, ABAP, SharePoint, SAP funcţional; Specialiști și consultanți: Consultant SAP, Specialist relații vamale; Cunoscători de limbi străine, printre care: germană, franceză, spaniolă, italiană, olandeză.

Ce spun cei care și-au găsit un job în urma participării la Angajatori de TOP? Târgurile de carieră sunt un mijloc eficient pentru obţinerea unui job. Fie că vorbim despre profesionişti cu experiență sau juniori la început de drum, există 2000 de oportunități de carieră la târg. Aproximativ 25% dintre joburile deschise de companiile care participă la Angajatori de TOP sunt acoperite în urma evenimentului, iar cei care la ediţiile anterioare participau în calitate de vizitatori, astăzi sunt angajaţi ai companiilor prezente la Angajatori de TOP.
„Am participat la Angajatori de TOP în vederea căutării unui nou job și la un nivel mai avansat. Am aplicat CV-ul meu la mai multe companii prezente la eveniment. Experiența a fost una foarte plăcută pentru mine deoarece am avut ocazia de a discuta față în față chiar cu angajatorul. Reprezentanții companiei Netex Consulting mi-au descris ce presupune a avea o poziție în cadrul firmei. Sunt student la Facultatea de Limbi Străine, astfel Netex Consulting mi-a oferit ocazia să activez chiar în domeniul pe care îl studiez în prezent. Am fost contactat la scurt timp pentru interviu, fiind selectat ulterior în urma promovării testelor ce verifică nivelul competențelor lingvistice cerute în cadrul firmei. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care cred eu că am fost selectat să lucrez în firmă, ținând cont probabil și de mica mea experienă în câmpul muncii având în vedere vârsta. Recomandarea mea pentru cei care participă la târgul de carieră Angajatori de TOP este să aleagă cu atenție exact ce consideră că este potrivit pentru ei, pentru satisfacția de a-ți scoate cu plăcere în lumina cunoștințele și abilitățile nu numai pentru o nevoie materială. Succes tuturor!- Pătru Daniel, Asistent Relații Publice și Comunicare - Netex Consulting.
Am vizitat târgul Angajatori de TOP din martie 2015, având Kaufland ca punct principal de interes. Mi-am depus CV-ul și am fost încântată să descopăr că la stand era o persoană pregătită să susțină interviuri în limba germană. Prima etapă a procesului de selecție s-a desfășurat repede, iar după alte 2 interviuri la sediul companiei, unde am avut ocazia să interacționez cu viitori colegi, m-am alăturat echipei pe jobul dorit”, susține Iulia P., Asistent Manager – Kaufland România.
Programe de internship și trainee. La această ediție, studenții şi proaspăt absolvenții care doresc să se implice într-un program de internship pot aplica la peste 200 de poziții disponibile în cadrul companiilor care participă la eveniment:

CompanieProgramul de InternshipDomeniu Alcatel-Lucent Internship positions for technical students; Internship - Testing Automation; Internship - LTE OAM developer; Internship - Network Optimization R&D Junior Software Developer; Internship - Junior Software Developer Inginerie, IT Software Microsoft Microsoft Academy for College Hires IT Software, IT Hardware Profi Rom Food Program de internship Vânzări Valeo Lighting Injection Internship (paid) - Finance Department Financiar McDonald`s România Manager Trainee FMCG KFC Manager Trainee FMCG Kaufland România Trainee FMCG ProCredit Young Bankers Bancar ALTEN Romania Java Internship IT Software Bearingpoint Internship Reporting and Software; Internship Business Consulting IT Software IBM IBM Internship - Customer support representative IT Software DB Schenker Learning by doing Logistică, Transporturi Continental Internship - Electronics Manufacturing TSR Inginerie Hartl Connect Transport Sales Manager Trainee Vânzări, Logistică cargo-partner Traineeship in International Logistics and Transports Logistică DALLI Group Internship as Process Engineer Inginerie SSI Schaeffer Java School IT Software IT Vizion Java Junior Developer, Junior PHP Developer IT Software Angajatori de TOP este locul ideal în care candidații pot discuta cu angajatorii și pot afla informații despre complexitatea pozițiilor disponibile sau despre ce abilități și competențe este nevoie pentru ca un candidat să poată ocupa o anumită poziție. În plus, cei care doresc să participe la studii de caz sau care vor să afle despre ultimele tehnologii pot participa la cele 19 workshop-uri şi conferinţe care vor avea loc în cadrul Angajatori de TOP Timişoara.