Timisoara

10 ani de Verde pentru Biciclete

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Vizualizari
441

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

10 ani de Verde pentru Biciclete
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când campania Verde pentru Biciclete a luat naștere.

Au fost 10 ani plini de pedalări memorabile și de campanii de conștientizare, educare și informare adresate timișorenilor – 10 ani în care zeci de voluntari și-au dedicat timpul și energia unei cauze în care astăzi credem mai mult ca niciodată.
Timișoara a crescut, timișorenii s-au schimbat!
Dacă acum 10 ani cei mai mulți dintre locuitorii orașului foloseau bicicleta ca mijloc de relaxare, pedalând în timpul liber, astăzi dinamica întregului oraș s-a schimbat.
Bicicleta a devenit un mijloc de transport alternativ pentru timișoreni și un simbol al unei maturizări a comunității.
Biciclliștii timișoreni fac zi de zi o alegere conștientă, cei mai mulți renunțând la mașini și pedalând în drum spre job, cumpărături sau întâlniri cu prietenii.

Privim aceste schimbări cu multă încredere și cu certitudinea că acești 10 ani de Verde pentru Biciclete au avut un impact pozitiv asupra comunității locale.
Verde pentru Biciclete împlinește un deceniu!
Considerăm că este momentul ideal să ne redefinim valorile – un proces de introspecție care ne-a adus față în față cu cea mai importantă piesă din puzzel-ul nostru: comunitatea.
Pentru VpB comunitatea a fost și va rămâne pe primul loc – această campanie s-a născut din dragoste pentru comunitatea locală și toate proiectele întreprinse sub umbrela noastră au fost și vor continua să fie îndreptate în primul rând spre binele bicicliștilor timișoreni.

Așadar, suntem datori ca în 2018 să ne unim forțele și să colorăm împreună străzile orașului.
În acest an, lună de lună, vom organiza evenimente destinate biciliștilor!
De la cursurile lunare de educație rutieră: “Pedalează informat, pedalează educat”, la un festival al bicicliștilor, o conferință națională, întâlniri lunare ale lobbyclicliștilor și un amplu proiect de cartare a zonelor care necesită noi piste de bicicletă.
Totodată, anul acesta ne-am propus să stabilim un record la Pedalarea de Primăvară, pentru că un lucru e sigur: cu cât sunt mai mulți bicicliști pe străzile Timișoarei, cu atât o să fim mai greu de ignorat.

Dăm startul sărbătorii Verde pentru Biciclete!

Începem anul în forță cu o campanie de conștientizare denumită Șofer pentru biciliști.
Această inițiativă a luat naștere la finalul anului 2017 la una dintre Întâlnirile Lobbycicliștilor- locul unde orice biciclist poate să propună proiecte noi pentru comunitate.

Campania se adresează șoferilor din traficul timișorean și urmează să se desfășoare atât în mediul online, pe platformele de socializare, cât și pe pistele pentru biciclete din oraș.
De acum șoferii care decid să parcheze neregulamentar vor găsi în parbriz un flyer din partea comunității bicicliștilor cu un mesaj care, sperăm noi, să îi determine să renunțe să mai facă această ilegalitate, și de ce nu, să aleagă și ei bicicleta ca mijloc de transport.

Totodată, partenerul media al campaniei, KissFM, va începe difuzarea unui spot radio cu instrucțiuni simple, dar vitale, de abordare a unei conduite preventive la volan.
Ca de exemplu: “Acordă o secunda în plus atunci când efetcuezi un viraj, o depașire sau doar deschizi portiera. Apropo, știai că dacă deschizi portiera cu mâna dreaptă, automat te asiguri că nu lovești un biciclist aflat în mișcare? Dacă nu ne crezi, încearcă data viitoare când ieși din mașină.”
În luna februarie ducem mai departe cursurile de educație rutieră Pedalează educat, pedalează informat!, desfășurate în parteneriat cu I.P.J Timiș.
Iar în luna martie vom lansa proiectul Map You Way, unde de data aceasta vom cere ajutorul comunității locale pentru identificare zonelor cel mai des folosite de către bicicliști.
Pe baza datelor obținute vom elabora un document de poziție pe care îl vom înainta Primăriei Municipiului Timișoara.

Poate n-o să reușim să mutăm munții din loc, dar cu siguranță anul acesta vom muta atenția asupra problemelor care ne vizează direct și a căror rezolvare stă și în puterea noastră.

Mulțumim tuturor voluntarilor, biciliștilor, șoferilor, locuitorilor și vizitatorilor orașului Timișoara pentru primii 10 ani Verde pentru Biciclete!
Povestea merge mai departe...