Timisoara

3 locuri pe podium pentru timisoreni la campionatul national la inot masters al Ungariei

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 5 ani si 5 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
479

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

In cadrul campionatului national de inot masters in bazin scurt (25 m) al Ungariei, sportivii timisoreni de la Timisoara MASTERS au obtinut 3 medalii. Evenimentul a avut loc in 12-13 aprilie, in bazinul acoperit (25 m/8 culoare) din Szazhalombatta. Au participat 276 de inotatori masters din cinci tari: Austria, Romania, Suedia, Ucraina, Ungaria, inscrisi individual sau afiliati celor 38 de cluburi reprezentate, printre ei numarindu-se atat glorii ale inotului, cat si persoane care nu au practicat anterior inot de performanta.
Clubul de Inot MASTERS Timisoara a fost reprezentat de catre Mihai Lisetchi (grupa de varsta 50+) si Nori Tarta (50+) si, in total, echipa a obtinut trei medalii, dupa cum urmeaza: Lisetchi – bronz, Tarta – argint si bronz.
De mentionat faptul ca Nori Tarta a inceput sa practice inotul masters acum un an, fara sa fi facut inot de performanta anterior.
Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi de performanta, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.
Dealtfel, constituirea acestui club de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, inotul masters mai este practicat in mod organizat in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita, dar evenimente de inot masters sint organizate si in alte orase.

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro