Timisoara

4 000 de candidati au vizitat targul de cariera Angajatori de TOP Timisoara

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
604

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

4 000 de candidați au vizitat târgul de carieră Angajatori de TOP Timișoara.
Urmează ediția din București și cea virtuală pe www.hipo.ro

Timișoara, 23 martie Finalul săptămânii trecute a adus bănățenilor cea de-a opta ediție a celui mai mare târg de carieră din vestul țării, Angajatori de TOP Timișoara. Evenimentul din această primăvară a reunit peste 300 de reprezentanți din cadrul celor 60 de companii participante. În cadrul ediției cu numărul 8, angajatorii au avut deschise peste 2 500 de oportunități de carieră adresate atât profesioniștilor, studenților și proaspăt absolvenților. Pe parcursul celor două zile de eveniment, 4 000 de persoane au vizitat târgul de joburi, interacționând cu reprezentanții companiilor și participând la diferite workshop-uri și conferințe de carieră.
Angajatorii au apreciat participarea la eveniment ca fiind una constructivă, reprezentând un pilon important în procesul de recrutare. Tot ei au declarat că se așteaptă ca, într-un timp relativ scurt, să ocupe un procent semnificativ din totalul pozițiilor deschise.
În cele 2 zile dedicate evenimentului, ponderea candidațiilor, în funcție de experiența lor pe piața muncii, a fost echilibrată. Din cei 4 000 participanți, 36% au avut sub 1 an experiență, 33% între 1-5 ani experiență, iar 33% peste 5 ani de experiență.
Reprezentanții companiilor participante au oferit feedback pozitiv în urma interacțiunii cu vizitatorii evenimentului, potențiali candidați la pozițiile disponibile.
„În urma participării la ediția din primăvară 2016, Angajatori de TOP, vom selecta CV-urile relevante rolurilor deschise în acest moment în echipa Accenture Timișoara. Cei mai potriviți candidați vor fi contactați și introduși în procesul de selecție.” Carmen Ghenghea, Recruiter Accenture Timișoara
„Standul nostru a fost vizitat de foarte mulți potențiali candidați, astfel încât sperăm să putem recruta în urma acestei participări, atăt studenți pentru programele de practică din vară, cât și specialiști software, mecanici și ingineri de producție.” Maria Marcovici, HR Marketing Specialist Continental Automotive România
„Dorim să recrutăm studenți pasionați de programare pentru programele de practică de vară, dar și ingineri IT pentru posturile deschise în cadrul companiei. “ Alexa Guliman, Specialist Recrutare ATOSS Software
„În viitorul apropiat, Valeo Lighting Injection Timișoara își propune să își mărească numărul angajaților deoarece compania se află într-o plină dezvoltare. Ne vom axa pe recrutarea persoanelor cu profil tehnic care doresc să-și înceapă cariera într-o companie din domeniul automotive.” Teodor Șuhan, Involvement of Personnel Trainee Valeo Lighting Injection
Pe lângă oportunitățile de carieră, ediția din această primăvară, Angajatori de TOP Timişoara, a reunit și 25 de conferințe și workshopuri denumite SkillShops şi TechTalks la care au participat 850 de candidați. În cadrul sesiunilor SkillShops, reprezentanții companiilor au prezentat abilităţile şi competenţele pe care le caută, informații despre procesul de selecție, dar și consiliere pe modul de redactare a CV-ului și prezența la un interviu. Rolul acestor sesiuni este de a aduce într-un cadru mult mai apropiat potențialii candidați și companiile angajatoare, sprijinind participanții în procesul de obținere a unui job. TechTalks, seria de conferințe și workshop-uri dedicate specialiștilor cu profil tehnic, a dezvoltat sesiuni de informare cu privire la ultimele tendințe în tehnologie, prezentare de studii caz și proiecte la care companiile lucrează în prezent.
„Ne bucurăm că şi la cea de-a 8-a ediţie vizitatorii Angajatori de TOP au profitat de șansa de a interacţiona faţă în faţă cu cei 60 de angajatori, de a se diferenţia prin prezenţa lor la târg şi printr-un CV-ul bine pregătit. În comparație cu edițiile anterioare, în această primăvară am observat o deschidere mai mare din partea candidaţilor cu experienţă de a afla care sunt aşteptările angajatorilor, iar din partea candidaţilor la început de carieră un interes mai mare pentru programele de internship. În privința companiilor, chiar dacă jumătate dintre angajatorii prezenți își desfășoară activitatea de bază în zona tehnică, am observat că multe dintre poziţiile deschise erau în departamentele non-tehnice ale acestora. Sfatul nostru pentru cei care nu au ajuns la eveniment și sunt în căutarea unui job este să nu rateze ediţia virtuală care va avea loc pe portalul Hipo.ro, în perioada 4-17 aprilie”– Dumitriţa Ghenciu, Project Manager, Angajatori de TOP Timişoara.
Ediția Angajatori de TOP Timișoara a dat startul evenimentelor de carieră din această primăvară. La sfârșitul săptămânii acesteia va avea loc târgul de joburi Angajatori de TOP București, care va aduce în același cadru reprezentanți din cadrul a 100 de companii participante și peste 10 000 de vizitatori. Vineri, 25 martie, în intervalul orar 10:00-18:00 și sâmbătă, 26 martie, de la 10:00 la 17:00, la Sala Palatului cei care sunt in căutarea unui loc de munca sau vor sa facă o schimbare în carieră, pot aplica la 5 000 de poziții. Accesul la eveniment se face pe baza unui CV Barcode care poate fi descărcat de pe www.hipo.ro. După evenimentul din București, urmează, în perioada 4-17 aprilie, ediția virtuală Angajatori de TOP, exclusiv pe www.hipo.ro. Avantajul oferit de ediția virtuală a evenimentului este că elimină barierele geografice fiind accesibil tuturor, indiferent de orașul în care locuiesc.
Mai multe detalii despre edițiile Angajatori de TOP pot fi accesate pe www.hipo.ro

Despre Catalyst Solutions
Catalyst Solutions este o companie de consultanță în domeniul resurselor umane, specializată în dezvoltarea de soluții de recrutare și employer branding.
Având o experiență de 10 ani, Catalyst Solutions adaugă valoare clienților și candidaților cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare târg de carieră din Romania organizat bianual în București, Timișoara), www.HiPo.ro – singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifică în fiecare an cei mai valoroși 300 de tineri absolvenți la nivel național), Consulting Days (cuprinde o serie de conferințe dedicate celor interesați de audit, taxe, contabilitate, legal și IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicație de orientare în carieră adresată studenților și masteranziilor din domeniul economic și tehnic distribuită în cele mai importante centre universitare din țară), DevTalks (proiectul reunește 1000 de developeri & profesioniști IT pasionați de zonele web, online, cloud computing și big data) Târgul Virtual pentru Absolvenți și Angajatori de TOP Virtual.