Timisoara

Accident grav Lugoj - Expertiza medicala din procesul femeii lovite pe trotuar la Lugoj agraveaza incadrarea juridica pentru soferul Alin Faur

Paisie Lugojanul, „povestit” la DNA de fostii angajati ai centrelor educationale

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 6 ani si 8 luni
Vizualizari
1832

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

(Bucuresti, 20 noiembrie 2013) Alin Faur, soferul judecat la Lugoj pentru ranirea grava si abandonarea a unei femei dupa un accident rutier grav risca inasprirea incadrarii juridice, la urmatorul termen de judecata.

Judecatorii vor lua in discutie schimbarea incadrarii juridice ca urmare a expertizei medico-legale ce arata ca victima lui Alin Faur a avut nevoie de 60 de zile de ingrijiri medicale fata de 25 de zile, cat se estimasera initial. Dupa accident, femeia de 54 de ani a fost internata in spital, cu rani severe la cap si la piciorul drept.

Numarul zilelor de ingrijiri medicale – 60 dupa cum a stabilit expertiza in cazul de fata – si eventuale infirmitati constatate, sunt circumstante care, potrivit codului penal, fac diferenta intre o pedeapsa mai blanda (maxim 3 luni de inchisoare) si una mai aspra, de pana la 2 ani inchisoare, pentru vatamare corporala grava, din culpa”, a explicat avocatul Catalin Vlad, de la firma JGV si Asociatii, care reprezinta victima in procesul penal.

Expertiza traumatologica a fost solicitata de avocatii victimei la unul din termenele anterioare; medicii legisti urmau sa stabileasca numarul zilelor de ingrijiri medicale dar si ce infirmitati a suferit femeia, in urma accidentului.

„Vom pleda in continuare ca, pe langa sanctiunea penala prevazuta de art. 184 alin. 2, soferul Alin Faur sa primeasca un spor maxim de pedeapsa, de pana la 5 ani, pentru abandonarea victimei aflate in stare grava si conducerea cu o alcoolemie mai mare de 0,8”,
mai spune avocatul Catalin Vlad.

Potrivit politiei, pe 3 iunie 2013, Alin Faur conducea o masina pe o strada din Lugoj, a intrat pe trotuar si a izbit in plin femeia de 54 de ani. Soferul, impreuna cu alti patru pasageri care il insoteau, au iesit din masina, au parasit in graba locul accidentului si au abandonat victima ramasa inconstienta pe trotuar.

Alin Faur a fost cercetat in stare de arest; dupa trimiterea in judecata instanta l-a eliberat si i-a interzis sa paraseasca tara. Urmatorul termen de judecata este pe 17 decembrie 2013.

Informatii despre firma de avocatura JGV si Asociatii


SCA Jercan, Gheorghe Vlad si Asociatii
(JGV si Asociatii) este cea mai activa societate de avocatura romaneasca, specializata in obtinerea daunelor civile din accidente rutiere grave.
Echipa de avocati gestioneaza anual cateva sute de dosare in care reprezinta familiile victimelor ce si-au pierdut viata ori au fost grav ranite in accidente de circulatie.

JGV si Asociatii are, poate, cel mai consistent palmares de solutii juridice si financiare favorabile obtinute in beneficiul a sute de familii afectate de tragedia pierderii unei rude apropiate intr-un accident rutier grav.

Printre dosarele cele mai complexe gestionate de JGV si Asociatii se numara obtinerea despagubirilor pentru familiile victimelor din urmatoarele dosare:

-accidentul rutier de la Szeged, Ungaria, (14 decedati, un ranit grav) in care JGV si Asociatii reprezinta familiile a sapte persoane decedate si persoana ranita grav;

-accidentul aviatic de la Tuzla, Constanta, (12 militari parasutisti si-au pierdut viata iar alti doi au fost grav raniti); JGV si Asociatii reprezinta familiile a doi dintre militarii decedati;

-accidentul rutier de la Scanteia, Iasi, (14 persoane decedate in urma impactului dintre un microbuz si un tren), in care JGV a reprezentat familiile tuturor persoanelor decedate.