Timisoara

Adelina a confirmat la Budapesta

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 6 ani si 4 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
433

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Cu gandul la Olimpiada din 2012, care va avea loc la Londra, atleta timisoreana Adelina Pastor si-a facut debutul in echipa de seniori a Romaniei cu ocazia Cupei Europei pe Natiuni, competitie desfasurata saptamana trecuta, la Budapesta. Eleva antrenorului emerit Ioan Damaschin a alergat pentru stafetele feminine de 4x100 metri si 4x400 metri.
Desi Romania a ratat calificarea in esalonul de elita, clasandu-se in Ungaria pe locul 4, la doar 8,5 puncte de podiumul care i-ar fi asigurat promovarea, Adelina Pastor nu prea are ce sa-si reproseze vizavi de evolutia sa la acest concurs. Tanara de numai 17 ani a obtinut un excelent loc 2 in proba de stafeta 4x400 metri, unde a asigurat primul schimb. De asemenea, in cursa de 4x100 metri s-a clasat a cincea.
Cupa Europei a fost doar primul concurs dintr-o serie foarte importanta pentru eleva Liceului cu Program Sportiv Banatul. In 9-10 iulie, ea va participa la Campionatele Nationalele de juniori II, dupa care, o saptamana mai tarziu, va lua startul si in competitia nationala a seniorilor. Cea mai importanta intrecere pentru atleta noastra este, insa, Campionatul Mondial de juniori I, care va avea loc in a doua jumatate a lunii viitoare, la Moncton (Canada).