Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Afla cum functioneaza un invertor fotovoltaic

Afla cum functioneaza un invertor fotovoltaic

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
775

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Invertoarele solare, cunoscute si sub denumirea de invertoare fotovoltaice, joaca un rol crucial in sistemul de energie solara. Sunt considerati in mare parte creierul unui proiect. Invertorul panoului solar este benefic in schimbarea curentului continuu in curent alternativ. Curentul continuu este puterea care curge intr-o singura directie in circuit si ajuta la furnizarea de curent atunci cand nu exista electricitate.

Un invertor solar este una dintre cele mai importante componente ale unei structuri solare. Invertorul transforma productia de energie de la panourile solare in energie electrica consumabila utilizata in proprietati rezidentiale sau comerciale.

Cum functioneaza un invertor solar?

Functioneaza prin preluarea curentului continuu variabil de la panourile solare si schimbarea acestuia in iesire alternativa de 120V/240V sau curent alternativ. Majoritatea aparatelor electrocasnice functioneaza pe curent alternativ, dar nu pe curent continuu. Acesta este motivul pentru care panourile solare trebuie sa modifice puterea de curent continuu colectata de panourile solare.

Din punct de vedere tehnic, soarele straluceste pe celulele fotovoltaice (panouri solare), proiectate cu straturi semiconductoare de siliciu cristalin. Straturile sunt o combinatie de straturi negative si pozitive conectate printr-o jonctiune. Straturile absorb lumina si transfera energia solara catre celulele fotovoltaice. Energia ruleaza in jur si electronii pierd. Electronii se deplaseaza intre straturile negative si pozitive generand un curent electric, denumit in mod obisnuit curent continuu.

Odata ce energia este produsa, este fie trimisa direct la un invertor, fie stocata intr-o baterie pentru utilizare ulterioara. Acest lucru depinde in cele din urma de sistemul de invertor de panouri solare pe care il aveti. Cand energia este trimisa la invertor, aceasta este de obicei in format de curent continuu. Cu toate acestea, casa dumneavoastra necesita un curent alternativ. Invertorul preia energia si o ruleaza printr-un transformator, scuipand in consecinta o iesire de curent alternativ.

Pe scurt, invertorul ruleaza curentul continuu prin doua sau mai multe tranzistoare care se pornesc si se opresc extrem de rapid si alimenteaza cele doua parti diferite ale transformatorului. Dupa cum s-a mentionat anterior, invertoarele fotovoltaice sunt considerate creierul unui sistem de energie solara. Adica, fara invertoarele solare, intregul sistem nu poate functiona.

Mai jos sunt cateva sarcini esentiale pentru invertoarele solare.

1. Convertiti curentul continuu in curent alternativ

Aceasta este functia de baza a unui invertor fotovoltaic care ajuta la crearea de energie care poate fi utilizata in case si proprietati comerciale.

2. Maximizati puterea de iesire

Invertoarele solare urmaresc in permanenta tensiunea retelei solare pentru a descoperi puterea maxima la care pot functiona modulele. Daca modulele sunt degradate sau umbrirea are loc din cauza factorilor de mediu, invertoarele pot identifica in mod neintentionat varful gresit al sirului. Acest lucru reduce productia generala de energie a sistemului.

3. Interfata cu Grila

Noile invertoare inteligente au avansat de la comunicarea unidirectionala la comunicarea bidirectionala cu reteaua, ajutand la functia de sustinere a retelei. Invertoarele inteligente pot indeplini anumite functii de sustinere a retelei legate de comunicare, frecventa, tensiune si comenzi, datorita software-ului avansat. Una dintre aceste functionalitati de asistenta a retelei este capacitatea de a trece prin perturbari minime, cum ar fi schimbarea tensiunii. Un invertor inteligent se poate transforma in modul standby in cazul unei schimbari de tensiune si poate evalua cat timp apare perturbarea si se poate opri daca persista.

4. Raport privind productia de energie

Invertoarele solare va ajuta sa urmariti puterea de iesire a sistemului dvs. solar. Cele mai recente invertoare vin cu capabilitati de comunicare prin Wi-Fi, Ethernet hardware sau Bluetooth. Cu tehnologia lor, puteti vizualiza codurile de eroare, datele de reducere a puterii si diagnosticele de la invertoare pe aplicatiile sau computerele lor dedicate pentru smartphone.

5. Asigurati functionarea sigura a sistemului

Invertoarele solare trebuie sa se opreasca in cazul unui arc electric, ceea ce este posibil din cauza degradarii materialelor si a imbatranirii sistemului. Invertoarele sunt programate sa detecteze aceste arcuri, dar cercetarile au descoperit ca nu toate invertoarele vor functiona eficient. Invertoarele mgmenergo.com sunt printre cele mai performante care vor asigura functionarea in siguranta a sistemului.

Tipuri de invertoare solare


Tehnologiile de invertoare cu panouri solare cuprind trei tipuri, micro-invertoare, optimizatoare de putere si invertoare sir. Invertoarele de sir sunt cea mai comuna optiune la nivel mondial. Mai jos sunt explicate cele trei categorii:

1. Invertoare de sir

Sunt cele mai rentabile optiuni de invertor disponibile. Anterior, companiile de instalatii solare ofereau in general sisteme de invertoare cu sir daca acoperisul proprietatii tale avea umbrire limitata pentru zile lungi si nu se confrunta cu mai multe directii. Cu toate acestea, actualizarile recente de la marile companii de invertoare sir proiecteaza invertoarele pentru a fi aplicabile in circumstante mai largi. Panourile sunt aranjate in grupuri legate cu siruri, de unde si numele. Multe siruri de panouri pot fi conectate la un singur invertor, transformand electricitatea de curent continuu a panourilor in putere prietenoasa cu aparatul.

2. Invertoare de putere

Sunt un tip de electronica de putere la nivel de modul, de obicei cu beneficii similare cu micro-invertoarele, dar mai ieftine. Invertoarele sunt amplasate la fiecare panou. Cu toate acestea, in loc sa converteasca curentul continuu intr-un curent alternativ la locul panoului, optimizatorii conditioneaza electricitatea de curent continuu si o transmit la un invertor sir. Optimizarea lor la nivel de panou duce la o eficienta mai mare a sistemului decat invertoarele sir in cazurile in care acoperisul este umbrit.

3. Micro-invertoare

Le puteti instala pe fiecare panou dintr-un sistem de energie solara. Ele transforma curentul electric de curent continuu de la celulele fotovoltaice in electricitate de curent alternativ pe acoperis fara a avea nevoie de un invertor central separat. Expertii le monteaza in mare parte pe spatele panourilor solare.