Timisoara

Alexandra Pirici - Enactment și remediere prin corp în era informațională

Detalii

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 1 an si 3 zile
Vizualizari
220

Voteaza & Distribuie

Descriere

CALINA Spațiu de Artă Contemporană

Alexandra Pirici
Enactment și remediere prin corp în era informațională
Joi, 25 Mai 2017
ora 19


Prezentarea include câteva exemple de lucrări și practici performative, personale dar nu numai, care folosesc corpul uman ca mediu și enactmentul (enactarea), “embodiment”-ul ca strategie de remediere a informației. Într-un prezent în care financializarea, un mediu informațional supra-încărcat și o realitate supra-mediată dizlocă și face imposibilă orice percepție “unitară” a ceea ce ne înconjoară, producând lumi și istorii multiple, divergente sau interșanjabile, corpul uman revine, nu ca element esențial și arhaic ci ca aparat tehnolgic: o modalitate de a împărtăsi și de a co-ocupa spațiu și timp, de a găsi experiențe și istorii comune, de a imagina un nou format de expoziție, colecție și mod de a gândi conceptul de “proprietate”.

Alexandra Pirici este un artist de formație coregrafică care lucrează în diferite medii, de la performance la arta vizuală și muzică. Lucrările sale au fost expuse la Bienala de la Veneția (Pavilionul Românesc la a 55-a ediție a Bienalei, împreună cu Manuel Pelmus), Tate Modern London, a 9-a Bienală de la Berlin, Manifesta 10, Centrul Pompidou - Paris, Muzeul Ludwig Koln, a 12-a Expoziție de Sculptură Elveția, Muzeul Van Abbe, Hebbel am Ufer Berlin, Muzeul de Artă Modernă – Varșovia, printre altele. A primit Premiul de Excelență de la Centrul Național de Dans din București în 2015. În 2017 participă la expoziția internațională decenală de artă Skulptur Projekte Munster.

ARTISTHETEACHER este un proiect inițiat de Bogdan Rața împreună cu Alina Cristescu, în parteneriat cu Facultatea de Arte și Design, Timișoara și va conține conferințe, dezbateri performance, expoziții, prezentări și workshop-uri în perioada februarie - iulie 2017.