Timisoara

Amalia Draghia - recunoaştere meritata la nivel national

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 5 ani si 10 luni
Vizualizari
1066

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Şi anul acesta, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România a organizat luni, 14.03.2016, la Bucureşti, în sala Ateneului Româm, un eveniment de înaltă ţinută, care îşi propune să promoveze performanţa în domeniul social prin premierea celor mai buni asistenţi sociali şi susţinători ai asistenţei sociale din anul 2015.

Premiul la categoria Asistentul Social din domeniul incluziunii sociale - economie socială a fost câstigat de Amalia Drăghia, asistent social în cadrul Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany din Timişoara. Totodată, este şi singurul premiu câştigat pe Judeţul Timiş, din cadrul Galei (chiar dacă Timişul a exista pe lista altor nominalizări), fiind o onoare pentru noi toţi că premiul a venit la Timişoara.
În anul profesional 2015, Amalia a fost implicată în mai multe proiecte sociale implementate de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, un ONG de referinţă în domeniul social, care au vizat incluziunea socială a persoanelor aparținând difertitelor categorii vulnerabile, din Regiunea de Vest a ţării. Majoritatea proiectelor și-au propus să asigura corelarea dintre necesitãţile pieţei muncii şi formarea persoanelor care nu sunt ocupate, oferind suport pentru integrarea şi reintegrarea socială, dar şi pentru ocuparea şi menţinerea pe piaţa muncii. Prin serviciile oferite în cadrul acestor proiecte, Amalia a contribuit la dezvoltarea capacităţii, competenţelelor, cunoştinţelor, stimei de sine şi a oferit suport social, astfel încât să crească şansele acestor persoane de a participa în economia socială şi de a se integra şi menţine pe piaţa muncii.

“Excluziunea socială afectează indivizi și comunități în moduri foarte diverse, care nu pornesc doar de la sărăcie, aşa cum se consideră de obicei, ci şi de la neintegrare socială cauzată de
neparticiparea la relațiile sociale în care se implică majoritatea, de la lipsa unui loc de muncă, de la posibile disfuncționalități familiale, de la discriminare sau intoleranță, etc. Incluziunea socială se bazează pe mecanisme specifice, cum ar fi de exemplu creşterea şanselor de dezvoltare şi de formare profesională şi a facilitării accesului la resurse, precum educaţia şi formarea profesională’’ - Amalia Drăghia

La eveniment au participat finaliștii celor 18 categorii (18 secţiuni cu 3 finalişti şi un câştigător, câte 1 premiu pe categorie), precum și reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, ai autoritaţilor locale, precum şi jurnaliști implicați în campanii sociale la nivel central și local.
înscrierea s-a facut printr-un proces de nominalizare. Astfel, pentru Premiul asistentul social al anului 2015 şi Categoria Asistenţi sociali ai anului 2015 pot fi nominalizaţi numai asistenţii sociali înregistraţi în Registrul Naţional al Asistenţilor Sociali din România.
Pentru categoria Personalitati care sustin asistenta sociala, au putut fi nominalizati : jurnalişti care au abordat subiectul asistenţei sociale şi au ajutat la o mai bună înţelegere a ei, oameni politici care au contribuit la îmbunătăţirea cadrului legal în domeniul asistentei sociale, au sprijinit asistenţa socială, oameni care au promovat asistenţa socială pe parcursul întregii cariere etc.
După ce a fost nominalizată să participe la acest eveniment naţional, Amalia a intrat la etapa de vot online. Ulterior acestei etape, au rămas 5 finalişti, care au mers la etapa de jurizare. Jurizarea a avut la baza portofoliul în domeniul asistenţei sociale, realizat în anul 2015, alături de Cv-ul însoţit de documente/informaţii relevante cu privire la activitatea din anul 2015. În urma jurizarii, au fost realizate 3 nominalizări pentru fiecare dintre cele 18 secţiuni. Câstigătorii premiilor fiecărei secţiuni în urma jurirzării au fost ţinuţi în suspans, fiind anuntati în seara Galei.

“Acest premiu este o onoare pentru mine, o recunoaştere nu doar a activităţii din anul 2015, dar şi a întregii mele activităţi profesionale. Este un success, dar şi o provocare spre perfecţionare în munca de zi cu zi. Să mă autodepăşesc, să ies din confortul profesional şi să nu sufăr de autosuficienţă profesională. Asta înseamnaă, în primul rând, pentru mine, adevărata provocare profesională. Iar cei care au crezut în mine şi m-au nominalizat au văzut acest acespect şi le mulţumesc. Le mulţumesc tuturor care au stat în spatele formării şi acţiunilor mele şi, totodată, pentru că este un premiu la nivel de judeţ, îl dedic şi colegilor mei de breaslă, pentru munca depusă zi de zi!”Amalia Drăghia