Timisoara

Arta de a fi parinte. Arta de a fi o familie.

Detalii

Social links
Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 9 luni si 2 saptamani
Vizualizari
195

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ce înseamnă a fi părinte în ziua de azi? Printre multe altele, înseamnă și a eșua. Unii eșuează pentru că sunt prea autoritari, alții pentru că sunt prea permisivi și indiferent de cât de mult ne străduim în părințeală, un lucru e sigur: la un moment dat, eșuăm cu toții.
Workshop-ul susținut de Raluca Jacono nu-și propune să tematizeze stimularea succesului în a crește copii. Nu-și propune să ne învețe cum să fim părinți de succes sau cum să facem pentru a avea copii crescuți „bine”. Nu, acest workshop dorește mai degrabă să tematizeze gestionarea eșecului. Sună simplu, nu?

„Din punct de vedere cultural, ne confruntăm cu un curent pe care îl privesc atât cu interes cât și cu ochi critic: fetish-ul parentingului! Pe de o parte, salut valoarea psihoeducativă a curentelor de parenting, a preocupării de a fi părinte, a strădaniei de a îmbunătăți relațiile de familie și de a preveni violența sub orice aspect. Pe de alta parte, asist cu ochi critic la nașterea unei întregi industrii de psihoeducație, din care face parte și subsemnata, industrie care ne promite să învățăm să fim părinți de succes, să comunicăm cu succes etc.“ (Raluca Jacono)

V-ați pus vreodată întrebarea ce înseamnă de fapt parentingul de succes? Până la urmă despre al cui succes vorbim și cum îl putem măsura? Îl măsurăm în succes școlar? În dezvoltarea unui talent? În capacitatea de a fi sociabil? De a fi politicos? De a fi bine crescut? Cuminte? Ascultător?

În cadrul acestui workshop Raluca Jacono dorește să ofere o experiență a dialogului astfel încât părinții să fie stimulați în capacitatea lor de a forma și menține o relație elastică ce poate servi ca bază pentru relațiile ulterioare din viața adultă. De asemenea, va vorbi despre sistemul complex pe care îl reprezintă familia, curentele subconștiente din aceasta, reguli nescrise de care ne folosim în relaționare, și nu în ultimul rând, familia ca și concept cultural.

Acest workshop se adresează tuturor părinților conștienți care au înțeles importanța „imperfecțiunii” și este destinat construirii și menținerii relațiilor de familie (cu partenerii, copii, familia extinsă etc.) în toate etapele de dezvoltare și de schimbare prin care trece familia modernă.

Raluca Jacono este psihoterapeut familial și supervizor.
Cu formare la Institutul danez-german de Terapia Familiei din Berlin (Jesper Juul), formare continuă cu Dr. David Keith, New York. Autoare și co-autoare a mai multor articole de specialitate.
Deține un cabinet individual la Viena, desfășoară activitate de supervizare la diverse instituții. Mamă a doi copii și de 20 de ani soția lui Domenico.

Prețul pentru participare este de 200 de lei. Avem disponibile 2 locuri la 100 de lei pentru părinți singuri.

Durata workshop-ului este de 2 zile, programul fiind urmatorul:
Sâmbătă, 3 martie, de la 9 la 18 cu pauză de prânz între 13 și 14.
Duminică, 4 martie, de la 10 la 15, pauză de prânz între 12 și 13.

Locurile sunt limitate.

În data de 6 martie, Raluca este disponibilă pentru consiliere familială.

Înscrieri și informații suplimentare, la adresa:
davidcorinacasilda@gmail.com.

Vă așteptăm cu drag!