Timisoara

Atelierul de Infrumusetare Interioara din Timisoara implineste sase luni

Detalii

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
705

Voteaza & Distribuie

Descriere

Astazi, 15 mai, se implinesc sase luni de cand cel mai atipic loc din Timisoara si-a deschis portile pentru toti cei ce sunt pregatiti sa-i calce pragul. Pe numele lui scurt “Acasa”, acest Atelier de Infrumusetare Interioara a luat fiinta printr-un efort comun al catorva zeci de oameni, si se intretine in continuare intr-un mod similar.

La inceput de noiembrie 2013, spatiul de la etajul 1 de pe strada Gheorghe Lazar nr. 8 nu era altceva decat o suma de incaperi, patru la numar, albe si goale. In 12 zile s-a intamplat un fenomen cu totul neobisnuit, si apartamentul a fost pictat de catre 12 artisti, apoi complet mobilat si amenajat, toate acestea cu o investitie de aproape 0 Ron. Mobila, covoare, perne, aparatura audio-video, vesela, ceaiuri si lumanari, toate s-au strans Acasa in timp record sub forma de donatie din partea celor care au auzit si rezonat cu idea contribuirii la un spatiu creat de oameni pentru oameni.

Acasa e un “loc pentru sufletul tau”, o oaza de liniste si relaxare in mijlocul orasului si valtorii vietii de zi cu zi. Acolo gasesti o ceainarie, biblioteca, spatiu de creatie si terapie prin arta, ateliere de fapte bune si de vindecare, workshopuri de meditatie, miscare, sunet si sanatate, proiectii de filme, seri de calatorii… si, mai presus de toate, zambete, simplitate, acceptare si (re)descoperire.

Spatiul se intretine in acelasi mod in care s-a constituit, si anume prin donatiile celor care ii calca pragul, fie pentru un atelier anume sau pur si simplu pentru un ceai cald si o vorba buna. E deschis tuturor zilnic intre orele 16 si 22, si activitatile ce se intampla acolo sunt impartite pe patru arii diferite:

- atelierul de creatie - un spatiu de explorare a terapiei prin arta, a fiintei creatoare, organizand workshop-uri sau pur si simplu lasandu-l deschis la dispozitia celor ce doresc sa creeze, poate chiar sa ofere celorlalti un cadou facut cu timpul, energia si daruirea mainilor lor.
- atelierul de fapte bune – locul in care Asociatia Look Inside, initiatoarea proiectului, precum si alte ONGuri, planifica si implementeaza proiecte pentru comunitate, precum si unde orice persoana interesata poate sa fie introdusa in meseria de voluntar.
- atelierul de autocunoastere – acest spatiu gazduieste workshopuri de meditatie, muzica, dans, teatru, forme de miscare, introspectie, sanatate, proiectii de filme, seri de calatorii, cluburi de carte… si multe altele, toate cu scopul cresterii, invatarii, descoperiri si redescoperirii.
- atelierul de vindecare – un spatiu dedicat activitatilor terapeutice care faciliteaza vindecarea fizica, mentala si emotionala, prin masaj terapeutic, reflexoterapie, reiki, prananadi, tehnica Bowen, coaching, psihoterapie, consiliere, si multe altele.

Detalii mai multe despre loc si activitati se gasesc pe pagina de Facebook a Atelierului, https://www.facebook.com/atelierdeinfrumusetareinterioara (unde orarul saptamanal este mereu afisat la vedere), precum si la numarul de telefon 0730 14 15 15.

Colectivul de Acasa te asteapta cu mare drag sa le calci pragul, si sa va bucurati impreuna de urmatoarele sase luni, si apoi de multi multi ani de acum inainte!