Timisoara

​Biblioteca Academiei Romane - Filiala Timisoara

​Biblioteca Academiei Romane - Filiala Timisoara

Detalii biblioteca

Adresa
Timișoara, Strada Episcop Augustin Pacha, nr. 7
Telefon
0256430666
Categorie
Biblioteci
Modificat
acum 2 saptamani si 1 zi
Vizualizari
1853

Voteaza & Distribuie

Prezentare biblioteca

Biblioteca Academiei Romane - Filiala Timisoara

Istoric
Biblioteca Filialei Timisoara a Academiei Romane functioneaza intr-o cladire ce dateaza din anul 1891, destinata intital Muzeului de Istorie si Arheologie din Banat. Edificiul construit in stilul Renasterii germane apartine Patrimonuilui National Cultural si a fost donat Academiei Romane in anul 1953. Anterior, incepand cu anul 1941, in caldire a functionat asa numita Biblioteca Comunala. Biblioteca Academiei Romane a fost infiintata si functioneaza din 1953.

Organizare
Biblioteca Filialei Timisoara a Academiei Romane este o biblioteca enciclopedica, de profil academic si de cercetare. Ea face parte din reteaua bibliotecilor Academiei Romane si este de tip national. Functioneaza ca biblioteca publica deservind toate categoriile de cititori.

Compartimente:
- completarea colectiilor si organizarea patrimoniala a colectiilor
- catalogarea publicatiilor
- schimb international de publicatii
- relatii cu publicul
- conservarea si gestionarea fondurilor

Institutul de Chimie al Academiei Romane, Institutul de Sudura si incercari de materiale, Universitatea de Vest din Timisoara - Facultatea de Matematica, Observatorul Astronomic al Filialei Academiei Romane din Timisoara. Patrimoniul Bibliotecii este format din 370.000 de unitati bibliografice, carti, periodice, standarde, brevete de inventie, ziare, documente audio-vizuale, descrise dupa standardele traditionale si catalogul on-line.

Filtre biblioteca

Zone din Timisoara: Cetate