Timisoara

Celebrul musical „Cabaret“, la Teatrul German din Timisoara

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 10 luni si 1 saptamana
Apartine de
Teatrul German de Stat
Vizualizari
2433

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cabaret
Joe Masteroff –– muzica: John Kander –– versurile: Fred Ebb –– după piesa "I am a Camera" de John van Druten și povestiri de Christopher Isherwood –– varianta germană de Robert Gilbert –– în varianta redusă pentru orchestră aparținându-i luiChris Walker –– Regia și coregrafia: Răzvan Mazilu

În Berlinul anilor '30, în vremea în care nazismul ajungea la putere, Sally Bowles, o tânără cântăreață şi dansatoare în clubul de noapte "Kit Kat", se îndrăgostește de americanul Cliff Bradshaw, al cărui vis este să devină scriitor de romane. Alături de ei, deşi la o vârstă înaintată, domnişoara Schneider şi domnul Schultz, îşi trăiesc delicata poveste de dragoste, care însă nu se poate concretiza prin căsătorie, deoarece el este evreu. Între umor și resemnare, între ludic și decadent, între vise împlinite și spulberate, destinele personajelor din musicalul "Cabaret" sunt marcate de un context politic şi social a cărui influenţă este abia la început.
"Cabaret" – o lume fascinantă și amăgitoare în același timp, a cărei ilustrare scenică, alături de melodiile devenite hituri ale genului, a cucerit încă de la prima montare a acestui musical, în 1966, inimile a milioane de oameni.

Sursa informatii: www.teatrulgerman.ro