Timisoara

Camelia Fornwald Docea

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 6 ani si 6 zile
Vizualizari
1405

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Camelia Fornwald Docea a absolvit Academia de Muzica si Arte plastice „G. Enescu“ din Iasi, specializarea canto-muzica, promotia 1986. Intre 1986-1992 a fost solista la Teatrul „N. Leonard“ din Galati, sectia opera-opereta. Aici a abordat roluri diverse (de la Czipra din spectacolul Voievodul tiganilor de J. Strauss pana la rolul Carmen din opera Carmen de G. Bizet).

In perioada 1992-1997 a fost artist liric la Filarmonica „Moldova“ din Iasi, unde a interpretat si partituri solistice din Requiem, Missa incoronarii de W. A. Mozart, Simfonia a IX-a de L. van Beethoven, Tricornul de M. de Falla etc.

In 1997 a devenit solista a Operei din Constanta. Din 2003 este artist liric in corul Filarmonicii „Banatul“ din Timisoara. Repertoriul ei mai cuprinde, intre altele, arii si lieduri din creatia compozitorilor J. S. Bach, G. Mahler, R. Schumann, F. Schubert, J. Brahms, M. de Falla, G. Enescu, P. Constantinescu, N. Bretan, F. Donceanu, I. Rapa etc. Ca solista a colaborat cu diversi dirijori, recunoscuti pe plan national si international, cum ar fi: C. Marinescu (Op. Nat. din Bucuresti), C. Calistru (Op. din Iasi), I. Dumanescu (Op. din Cluj), A. Lascae (Olanda), A. Casseta (Italia), A.L. Pfell (Germania), G. Kiss, U. Schmidt (Teatrul Liric din Galati), I. Stanciu (Op. din Constanta), I. Iancu (Opera din Timisoara).