Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Care sunt avantajele culorilor acrilice?

Care sunt avantajele culorilor acrilice?

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 3 ani si 4 zile
Vizualizari
722

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Vopselurile acrilice sunt foarte populare printre artiști datorită versatilității și rezistenței lor. Acestea impresionează prin intensitate și ușurința cu care le poți aplica. Mai jos, îți vom prezenta câteva motive pentru care ar trebui să alegi astfel de culori pentru tablourile tale.

Dacă preferi să pictezi cu acrilice în favoarea altor vopseluri, este important să știi că acestea sunt rezistente la apă. La fel ca acuarelele, ele sunt tot culori pe bază de apă dar, odată ce s-au uscat, nu mai pot fi curățate. Dacă dorești să ștergi o tușă de culoare pictată cu acrilice, vei avea nevoie de un dizolvant special. Același lucru este valabil și pentru eventualele pete, de aceea trebuie să fii foarte atent atunci când pictezi.

Culorile acrilice îți oferă multă libertate

Tot ce ai nevoie pentru a putea picta cu acrilice este creativitatea - de restul se vor ocupa ele. Pentru astfel de vopseluri, ai la dispoziție variante nelimitate de a le folosi. De exemplu, le poți combina cu apă, asemenea acuarelelor, pentru a obține o culoare mai difuză. Dacă dorești o intensitate mai mare, le poți aplica direct în straturi groase, precum culorile în ulei. Pentru aspecte variate pe pânză, poți folosi atât pensula, cât și cuțitul de pictură.

De asemenea, ele sunt perfecte pentru a fi aplicate pe orice fel de material. În afara celor mai tradiționale, precum hârtia sau cartonul, poți picta chiar și sticla, lemnul, ceramica, metalul, sau materiale textile. Așadar, singurele limite existente sunt cele pe care ți le impui tu. Poți opta pentru opere în care folosești doar instrumente de pictură sau poți combina acrilicele cu tuș sau cerneală. Desigur, te poți folosi și de alte materiale, cum ar fi decupajele din material textil sau din carton.

Acrilicele se usucă rapid

Un alt avantaj major al picturii în culori acrilice este rapiditatea cu care acestea se usucă. Totuși, trebuie să ții minte că sunt mai mulți factori care influențează acest timp de uscare, cum ar fi stratul de vopsea aplicat. Pentru un strat subțire, timpul mediu de uscare este de aproximativ 10-15 minute. Cu cât stratul aplicat este mai gros, cu atât timpul va crește. Dacă amesteci culorile cu apă, acestea se vor usca mai rapid, deoarece vor fi mai fluide. Textura vopselei este, din nou, foarte importantă, sortimentele de o consistență mai densă uscându-se mai greu.

Ce se întâmplă după uscarea culorilor?

Dacă ai mai folosit culori în ulei pentru pictură, știi că este posibil ca acestea să crape odată ce tabloul este complet uscat. Din fericire, acest lucru nu este posibil pentru culorile acrilice. Ele au o consistență elastică și nu mai pot fi șterse sau modificate, doar dacă vei folosi dizolvanți speciali. Dacă vei fi nevoit să folosești astfel de substanțe, trebuie să ai grijă să te afli într-un spațiu care se poate aerisi ușor. Acestea au un miros foarte puternic, care poate fi toxic, spre deosebire de cel al culorilor propriu-zise, care nu emană niciun fel de miros.

Un alt lucru demn de menționat este aspectul pe care acestea îl vor căpăta după uscare. Ele devin mate, iar culoarea va fi puțin mai închisă decât în momentul aplicării. Va trebui să ții cont de acest lucru atunci când alegi nuanțele pentru tabloul tău. Culorile acrilice sunt alegerea perfectă pentru toți pasionații de pictură. Ele sunt disponibile în texturi diferite și pot fi aplicate pe orice fel de material, folosind instrumente diverse și o varietate de tehnici. Dacă vrei să experimentezi și să creezi tablouri inedite, acrilicele sunt răspunsul perfect.

Sursa foto: pixabay.com/photos/color-paint-painter-colorful-2456395/

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro