Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Cătina numită și „ginsengul românesc” cu minunatele sale beneficii

Cătina numită și „ginsengul românesc” cu minunatele sale beneficii

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
1355

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În urmă cu 4 – 5 ani nu prea știam nimic despre cătină, auzisem doar despre beneficiile ei, dar fiind tot mai preocupați de un stil de viață echilibrat și sănătos, soțul meu a avut ideea de a avea propria plantație de cătină.

Din acel moment am început să ne documentăm și să căutăm cât mai multe informații despre această minunată plantă, și iată-ne că după 3 ani de la plantare avem prima recoltă de cătină din propria noastră plantație. Importanța unei alimentații sănătoase, atât cât se poate, ne-a determinat să facem o plantație BIO care să satisfacă nevoia celor care doresc produse sănătoase.

După întoarcerea din acest concediu, unde am avut timp să mai citim diverse materiale despre sănătate, am urmat o cură de 28 de zile de detoxifiere, perioadă în care am consumat doar fructe și legume proaspete, pe care le-am consumat în forma lor crudă, un regim RAW Vegan. Evident din dieta noastră a făcut parte și cătina, împreună cu afinele și alte fructe și legume bogate în vitamine și minerale, ceea ce a făcut ca starea noastră generală să fie foarte bună, cu un tonus ridicat, având în vedere ritmul activității pe care o desfășurăm.

Am să își ofer câteva informații despre cătină, care cu siguranță vor constitui o lectură interesantă pentru tine.

Cătina numită și „ginsengul românesc” este un arbust ale cărui fructe recunoscute ca fiind cele mai eficiente polivitamine naturale, sunt folosite în fitoterapie (terapie bazată pe plante).

Fructul este bogat în vitamina C (de două ori mai mult decât măceșul și de 10 ori mai mult decât citricele), precum și alte vitamine E, K, F, P, complexul B (B2, B6, B9, colina, inozitol), carotenoide (beta caroten, xanthophila), minerale și oligoelemente, acizi grași polinesaturați, uleiuri complexe (din care se obține uleiul de cătină, oleum hippophaes), serotonina, uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, aminoacizi, enzime, fitosteroli.

Arma secretă a cătinei este concentrația ridicată de vitamina A, un puternic antioxidant care contribuie la regenerarea țesuturilor prin crearea de celule noi. Acest aliaj de substanțe ajută sistemul imunitar să țină bolile departe de noi.

Datorită compoziției sale, cătina este un excelent imunostimulator, cicatrizant, antiinflamator, anticancerigen, astringent, antibiotic, afrodiziac.

Poate fi consumată în mai multe feluri, de exemplu în stare pură, cu miere, în formă de pulbere, suc, shake, ulei, vin, gem, ceai, tinctură etc.

Preparatele pe bază de cătină sunt recomandate în caz de: afecțiuni hepatice, oculare, răceli, viroze respiratorii, pojar, afecțiuni gastroduodenale, urticarii, eczeme, surmenaj, ulcer gastri, ateroscleroză și nu numai.

Cătina ameliorează bolile de piele

Uleiul de cătină este foarte eficient în afecţiunile pielii, cum ar fi psoriazisul, eczemele, arsurile, mâncărimile. El protejează pielea împotriva radiaţiilor ultraviolete, o hrăneşte şi o revitalizează, prin conţinutul de vitamine A, B1, B2, C, E, K. Uleiul se aplică extern, pe zona afectată, de 2-3 ori pe zi, dar poate fi administrat şi pe cale orală – o linguriţă de trei ori pe zi.

Combate stresul
Dacă tot vorbim despre uleiul de cătină, află că are efecte benefice şi împotriva stresului, fiind recomandata de psiholog Nicoleta Iordache. Cătina este bogată în fosfor şi calciu, în vitamine din grupa B, în vitamina C (după măceş, are cel mai ridicat conţinut de vitamina C). Pentru cei suprasolicitaţi de efort fizic sau intelectual, se recomandă în fiecare zi 20 de picături de ulei de cătină, sau 4-5 linguriţe de fructe proaspete / congelate amestecate cu miere, de trei ori pe zi.

Înlătură anemia
Persoanele aflate în convalescenţă sau care suferă de anemii, copiii peste şapte ani, femeile care doresc să-şi întărească organismul pot face timp de o lună o cură cu fructe proaspete / congelate sau cu suc de cătină. Boabele se storc, iar sucul se amestecă imediat cu miere, în părţi egale. Se lasă să macereze la rece, timp de 24 de ore, apoi se ia câte o ceşcuţă dimineaţa, pe stomacul gol.

Combate inflamația la nivelul ficatului
Acelaşi suc are efecte benefice şi-n cazul afecţiunilor hepatice acute sau cronice, întrucât cătina este un bun stimulent hepatic. Se iau 5-6 linguri de suc pe zi, simplu sau diluat cu apă, în cazul în care nu prea-ţi place gustul acrişor.

Întăreşte inima și vasele de sânge
Cătina duce la scăderea colesterolului, fapt care previne îngroşarea arterelor. De asemenea, conţine o cantitate mare de antioxidanţi, care protejează inima şi vasele de sânge. La aceste două proprietăţi se adăugă şi efectul ei anticoagulant.
Prin urmare, cătina este recomandată şi în afecţiunile cardiovasculare (în special hipertensiune arterială, ateroscleroză, sindromul Raynaud). Se bea în fiecare zi 3-4 linguri de sirop de cătină obţinut prin presare la rece, diluat cu apă sau cu alte lichide.
Și tu poți să îți prepari propria combinație folosind fructele de cătină, iar dacă dorești să încerci fructele noastre de cătină, nu sta pe gânduri și contactează-ne.


Cu drag,
Nicoleta și Marcel Iordache
Clinica Naturell
Timișoara, Calea Bogdăneștilor, nr. 22
Telefon: 0723 51.20. 25; 0722.21.44.21; 0785 288. 112

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com