Timisoara

Caz rar si dificil, operat in Clinica de Chirurgie Vasculara din Timisoara in colaborare cu Clinica de Chirurgie Vasculara din Belgrad

Drama la Clinica „Bega”: o femeie a murit in sala de nasteri

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 5 ani si 5 luni
Vizualizari
863

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara se va realiza sambata o interventie chirurgicala de mare complexitate. Este vorba despre o pacienta in varsta de 54 de ani cu o boala rara – tumora glomica bilaterala (doua tumori localizate la nivelul gatului, bilateral, de mari dimensiuni si extrem de bine vascularizate, aflate in imediata vecinatate a esofagului si a unor vase de sange si nervi de importanta vitala).

Operatia va fi realizata de catre o echipa formata din prof. Mihai Ionac, dr. Georgel Taranu si dr. Claudiu Neamtu (anestezist), in colaborare cu prof. Lazar Davidovic, seful Clinicii de Chirurgie Vasculara si Endovasculara din cadrul Serbian Clinical Centar Belgrad.
Prezenta distinsului oaspete marcheaza inceputul unei colaborari cu o clinica cu traditie si cu o mare experienta in domeniul afectiunilor cardiovasculare, experienta recunoscuta si pe plan international, dovada fiind faptul ca prof. Davidovic ocupa la ora actuala pozitia de vicepresedinte al Societatii Europene de Chirurgie Cardiovasculara.
Realizarea acestei operatii dificile impreuna cu specialistii din tara vecina constituie un model de colaborare regionala transfrontaliera, cu efect direct in ceea ce priveste cresterea calitatii serviciilor medicale oferite de catre Clinica de Chirurgie Vasculara pacientilor cu afectiuni complexe.
Informatii suplimentare: Dr. Mihai Ionac, 0744576691 sau mihai.ionac @ gmail.com