Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro

Ce este și unde folosești îngrășământul Foliplant

Ce este și unde folosești îngrășământul Foliplant

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
3055

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Nutrienții sunt elemente esențiale, implicate în toate procesele vitale pentru o dezvoltare armonioasă a culturilor. Prin urmare, planta are nevoie de nutrienți pe tot parcursul perioadei de vegetaţie. Substanțele nutritive sunt disponibile sub formă de îngrăşăminte ale căror forme și proporții nutritive variază în funcţie de specificul ariei de aplicare. Diferitele substanțe nutritive, indiferent dacă sunt bazate pe compoziție organică sau minerală, pot fi aplicate culturilor în două moduri:

  • aplicație granulară
  • aplicație foliară.

Aplicarea granulară a nutrienților plantelor este cel mai răspândit mod de fertilizare a plantelor. Fermierii folosesc acest tip de fertilizare pentru a aplica substanțe nutritive atât înainte, cât și în timpul practicilor de pregătire a patului germinativ, precum și pentru fertilizarea suplimentară. Îngrășămintele granulare au multe efecte pozitive asupra creșterii plantelor, dar uneori nu sunt suficiente pentru a asigura o dezvoltare optimă a culturilor. Din acest motiv, fermierii pot suplimenta fertilizarea prin aplicare foliară. Deoarece plantele absorb substanțele nutritive mai eficient prin porii de la nivelul frunzelor decât prin rădăcină, fertilizarea foliară este o modalitate excelentă de a stimula rapid creșterea plantelor.

Ce este îngrășământul foliar Foliplant?

Îngrășământul Foliplant
este un îngrășământ foliar universal, produs în România, cu un spectru larg de utilizare: pomi, cereale, legume, viță de vie, flori, arbuști etc. Poate fi aplicat pe tot parcursul perioadei de vegetație, cu efecte benefice asupra plantelor. Folosirea acestui tip de îngrășământ stimulează creșterea plantelor, îmbunătățește calitatea răsadurilor și asigură producții mari și de calitate. De asemenea, asigură o bună rezistență a plantelor la boli și dăunători.

Când se aplică îngrășământul Foliplant?

Necesitatea aplicării foliare a nutrienților apare atunci când din sol sau când rădăcinile plantelor nu sunt capabile să absoarbă cantitățile necesare de nutrienți din cauza condițiilor nefavorabile.

Plantele au dezvoltat un mod specific de a arăta că există că nu au parte de substanțele nutritive necesare pentru o dezvoltare optimă. Când intervine un deficit de nutrienți, plantele prezintă modificări în ceea ce priveşte aspectul general și anumite tulburări de creștere precum:

  • Înălțime redusă
  • Creștere vegetativă redusă
  • Decolorare a frunzelor
  • Încetinire a creșterii rădăcinilor.

Modificările ce ţin de aspectul plantei pot fi adesea confundate cu un atac al unor dăunători sau cu simptome abiotice, cum ar fi seceta, drenajul slab sau salinitatea solului. Pentru a putea diagnostica și gestiona corect situația, este adesea nevoie de o experienţă vastă şi de cunoştinţe agricole extinse. O practică agricolă suplimentară și mai costisitoare, utilizată pentru a confirma lipsa nutrienților, constă în analiza țesuturilor vegetale și analiza chimică a solului.

Fertilizarea foliară este o tehnică simplă de corecție a metodei de administrare a îngrășămintelor, utilizată în culturi în timpul ciclului de creștere, atunci când aplicarea fertilizanților la nivelul solului este ineficientă, imposibilă sau costisitoare.

Înainte de aplicarea nutrienților foliari, trebuie luați în considerare anumiți factori de mediu, cum ar fi:

  • Umiditate relativă, deoarece afectează permeabilitatea suprafeței plantei
  • Temperatura, deoarece reglează absorbția substanțelor nutritive aplicate
  • Intensitatea luminii

Avantajele aplicării nutrienților foliari

Fertilizarea foliară cu îngrășământ Foliplant este o metodă de aplicare directă a nutrienților pe frunzele plantei. Plantele prezintă îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte dezvoltarea şi aspectul general după aplicarea acestui tip de fertilizare. La scurt timp după aplicarea nutrienţilor foliari se pot observa efecte precum:

  • Rezistență mai mare la boli și dăunători
  • Toleranță îmbunătățită la secetă
  • Toleranță îmbunătățită la variaţii ale salinităţii solului
  • Rezistență mai mare la tulburări fiziologice
  • Corectarea rapidă a deficiențelor observate, în decurs de 3-4 zile de la aplicarea fertilizării foliare
  • Absorbţie îmbunătăţită a unor nutrienți care pot fi imobilizați în sol în urma aplicării altor tipuri de îngrăşăminte
  • Absorbție mai bună a nutrienților în etapele timpurii de creștere a culturilor, atunci când rădăcinile plantelor nu sunt bine dezvoltate.

Ca urmare a efectelor benefice menționate, se observă atât un randament crescut al culturilor, cât și o calitate sporită a acestora.

Dezavantaje ale aplicării nutrienților foliari

În ciuda multor efecte pozitive, aplicarea foliară ca bună practică agricolă poate avea și anumite dezavantaje. Prin urmare, fermierii trebuie să fie atenți înainte de a utiliza acest tip de fertilizare. În caz contrar, pot apărea următoarele efecte:

  • Elementele nutritive foliare aplicate vor avea o influență redusă asupra creșterii plantelor, spre deosebire de nutrienţii aplicaţi direct la nivelul solului.
  • Vântul are o influență majoră asupra uniformității distribuției soluției nutritive. Prin urmare, într-o zi cu vânt ar trebui evitată aplicarea nutrienţilor foliari.
  • Aplicarea foliară are cel mai mare succes în cazul unui deficit de micronutrienți, în timp ce aplicarea îngrășămintelor la nivelul solului este eficientă atât pentru macro cât și pentru micronutrienți
  • Răspunsul plantelor la aplicarea foliară este adesea temporar. În cazurile de deficit sever de nutrienți, sunt necesare mai multe intervenţii cu nutrienţi foliari.

Practici agricole pentru a obține cele mai bune rezultate din fertilizarea foliară cu Foliplant


Efectul aplicării foliare asupra plantei depinde de specie, forma îngrășământului, concentrația și frecvența de aplicare, precum și de stadiul de creştere a plantelor. O practică obișnuită constă în aplicarea substanțelor nutritive în etape specifice de creștere a plantelor, adică înstadiivegetative (dezvoltarea rădăcinilor, dezvoltarea lăstarilor) și generative (înflorire, etapa formării fructelor, maturitate).

Fertilizarea foliară cu Foliplant este, de asemenea, utilizată în situaţii în care se doreşte recuperarea plantelor după șocul unui transplant sau în urma deteriorărilor cauzate de grindinăși altecondiții meteorologice nefavorabile.

Fertilizarea foliară este o practică agricolă des utilizată și importantă pentru gestionarea unei culturi durabile, datorită efectelor sale pozitive. Folosind îngrășământul Foliplant, nu numai că va crește eficiența absorbției nutrienților și va reduce poluarea solului, dar va maximiza randamentul culturilor și va reduce costul total al producției.

Sursă foto: unsplash.com/photos/v3R-NKkjzQQ

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro