Timisoara

Cel mai important concurs de sah pentru copii si juniori si-a desemnat castigatorii

Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 4 ani si 1 luna
Vizualizari
596

Voteaza & Distribuie

Descriere

În perioada 10-17 august 2014 s-a desfăşurat la Timişoara Concursul Internaţional de Şah pentru Copii şi Juniori, competitia cu cel mai mare fond de premiere destinată copiilor si juniorilor, organizată în România, fondul de premiere fiind de 25.000 lei.
Clubul Sportiv Mediator Giarmata Vii şi Asociaţia PRO LOGOS în parteneriat cu Universitatea de Vest Timisoara, Fundaţia Politehnica,CSS 1 Timisoara și Primăria Timișoara au organizat acest open la Restaurantul Universitar Politehnica.
Cu un număr de peste 250 participanti, jucatori si insotitori, turneul de şah ce a durat o săptămână a oferit celor mai buni dintre participant premii de la 50 la 2.000 de lei, speranţa organizatorilor fiind ca peste câţiva ani în turneu să participe tot mai multi copii și juniori.
În afară de concursurile organizate zilnic, participanții au avut un program încărcat, fiind organizate multe activități: turul orasului Timisoara cu tramvai de epoca, vizită la Muzeul Satului si vizita EXPERIMENTARIUM – toate acestea beneficiind de ghidarea domnului Dorin Andreica, directorul turneului.
Cel mai mare fond de premiere oferit vreodată în România pentru o astfel de competitie, a fost împărţit în cel mai echitabil mod posibil beneficiind de premii in bani 60 de copii. Premiile au fost nete şi garantate.
S-au acordat cupe, medalii şi diplome primilor clasaţi la fiecare categorie de vârstă dar şi diplome de participare pentru toţi sportivii.
Iată şi lista câştigătorilor la general:
  1. Costachi Mihnea - Cs Universitatea Din Alba Iulia
  2. Secheres Adrian-Simion - Css Nr. 1 Timisoara
  3. Bida Mihai-Eugen - Cs Universitatea Craiova
  4. Patrascu Catalin-Lucian - Csm Focsani 2007
  5. Lazov Toni - Alkaloid - Macedonia
  6. Pavel Sebastian-Ionut - Cs Sah Club Galati,