Timisoara

Cel mai mare CONCURS de ÎNOT MASTERS organizat in Timişoara

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 7 ani si 8 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
997

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Sambata, 23 noiembrie 2013, la bazinul acoperit (25 m, 6 culoare) din Zona Circumvalatiunii, a avut loc cea de-a cincea editie a “Cupei Euroregiunii DKMT la Inot Masters”, un concurs de inot de amatori dedicat adultilor. Cu 99 de participanti, evenimentul reprezinta cel mai mare concurs de inot pentru adulti desfasurat vreodata in Timisoara!
La concurs au participat sportivi, atat afiliati (13 cluburi), cat si neafiliati, din patru tari: Romania, Italia, Turcia si Ungaria. Dintre participanti, decanii de varsta la aceasta competitie au fost Rodica Grangure (66 de ani) si Monica Irimie (66 de ani), la femei, respectiv, Tiberiu Babeu (78 de ani) la barbati. Printre participantii la eveniment s-au numarat si multiplele campioane nationale si internationale Anca Patrascoiu si Carmen Bunaciu.
Din Timisoara au participat reprezentanti a trei cluburi: Alergotura, Masters Timisoara si CSM Timisoara.
Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de varsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice virsta peste 100 de ani.
Clubul de Inot MASTERS Timisoara a fost reprezentat de 10 de inotatori (5 femei si 5 barbati): Anita Borbély (35+), Stefano Casini (35+), Cristian Crista (35+), Ana Dragodan (40+), Mihai Lisetchi (50+), Cezar Listeveanu (30+), Adina Radulescu (25+), Iulian Dan Repolschi (40+), Ildiko Talinga (50+), Eleonora Tarta (50+).
In total, Clubul de Inot MASTERS Timisoara a obtinut la probele individuale 34 locuri pe podium, dupa cum urmeaza:
- 18 locuri intai: Anita Borbély - 3, Ana Dragodan - 2 aur, Mihai Lisetchi - 7 aur, Cezar Listeveanu - 1 aur, Adina Radulescu - 1, Ildiko Talinga – 3, Eleonora Tarta – 1;
- 11 locuri doi: Anita Borbély - 4, Cristian Crista - 1, Ana Dragodan - 1, Cezar Listeveanu - 1, Ildiko Talinga - 3, Eleonora Tarta – 1;
- 5 locuri trei: Cristian Crista - 2, Iulian Dan Repolschi - 1, Eleonora Tarta - 2.
Cel mai activi sportivi ai clubului “MASTERS Timisoara” au fost Anita Borbély, Mihai Lisetchi si Ildiko Talinga, care, pe parcursul concursului, au participat la 7 probe individuale castigand tot atatea medalii. Unul dintre membrii echipei clubului, Stefano Casini (37 de ani), a participat in premiera la un concurs de inot masters.
Rezultatele intregului concurs sunt disponibile la http://www.timisoara.inot-masters.ro/uploads/rezultate-DKMT-2013.pdf. Ca o particularitate a competitiei este de mentionat faptul ca seriile de concurs au fost organizate doar dupa criteriul timpului de inscriere, incluzand atat femei, cat si barbati. Realizarea clasamentelor s-a realizat, insa, pe grupe de varsta si pe genuri cu ajutorul unui soft de calculator realizat in cadrul clubului.
Evenimentul a fost organizat de catre Clubul de Inot MASTERS Timisoara in colaborare cu Facultatea de Educatie Fizica si Sport, Universitatea de Vest si Drectia pentru Sport si Tineret a Judetului Timis. La buna desfasurare a concursului a constribuit si sustinerea primita din partea Consiliului Judetean Timis, in calitate de co-finantator.
Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizind, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.
Clubul de Inot MASTERS Timisoara functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.
Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita, dar evenimente de inot masters sint organizate si in alte orase.