Timisoara

Cel mai mare hub logistic din România destinat produselor agricole se inaugurează lângă Timișoara

Detalii

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 2 ani si 1 luna
Vizualizari
273

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cel mai mare hub logistic din România destinat produselor agricole se inaugurează lângă Timișoara

SIFI TM Agro inaugurează la Carani cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole din România, în urma unui program de investiții derulat în ultimii ani.
Silozul Carani, situat strategic în una din cele mai importante zone agricole din țară, foarte aproape de Timișoara, dar și de Autostrada A1, își propune să devină cel mai mare hub logistic agricol din țară, cu o capacitate de recepție/livrare de 5.000 tone zilnic și cu o capacitate totală de depozitare de 170.000 de tone. Investiția beneficiază, de asemenea, de o infrastructură feroviară, dispusă la linia electrificată ceea ce permite accesul la cel mai bun tarif de transport feroviar din zona de Vest.Într-un an de zile, hub-ul logistic va deveni cel mai mare depozitar independent de cereale din România, cu un rulaj programat de peste 200.000 de tone.
Siloz Carani dispune de o capacitate de recepție/livrare de 5.000 tone pe zi fiind dotat cu un laborator de analize certificat. Capacitatea totală de depozitare de 170.000 tone în celule metalice și din beton, dar și experiența vastă a personalului, precum și infrastructura feroviară constituie atuuri importante în ceea ce privește serviciile oferite de Siloz Carani. Avem capacitatea de a încărca o garnitură de tren completă în 24 de ore, indiferent de condițiile atmosferice și de a asigura manevra vagoanelor prin partida proprie. Astăzi, Siloz Carani este în plin proces de redefinire a rolului lui în piața de cereale din zona Banatului.
Noul mod de abordare a businessului de depozitare a cerealelor implică redefinirea tuturor proceselor interne adăugând experienței acumulate dimensiunea dialogului permanent cu clienții”, nuanțează Dan Dolghin, Director General SIFI TM Agro.
Obiectivul investitorilor este de a transforma silozul din Carani într-un hub agrobusiness prin reunirea, în același spațiu, a tuturor funcțiilor implicate în domeniul tradingului de cereale: producători, distribuitori, furnizori de materiale și servicii logistice și cumpărători de produse agricole.

Despre Siloz Carani
Siloz Carani este rezultatul unui program ambițios de dezvoltare a afacerilor în domeniul agricol, investitorii apreciind că potențialul agriculturii românești este considerabil. În prezent, investițiile continua pentru a aduce în Siloz Carani cele mai noi sisteme de gestionare a calității produselor, de procesare a cerealelor intrate în depozitare și de acordare a suportului logistic.