Timisoara

Festivalul de Arta Stradala – Check Art

Festivalul de Arta Stradala – Check Art

Detalii festival

Social links
Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
836

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 6 septembrie 2019 - Sambata 7 septembrie 2019

Voteaza & Distribuie

Prezentare festival

Anul acesta, Check Art Festival a adus alături de cei 25 de artiști profesioniști și peste 100 de tineri voluntari care se implică activ în desfășurarea evenimentului. Obiectivul principal a fost de a facilita accesul la artă și educație culturală tinerilor din toate mediile sociale, prin integrarea lor în eveniment și, în același timp, să ofere cadrul de promovare pentru oamenii talentați, dar și artişti amatori din Timișoara.

Dedicat orașului, evenimentul își păstrează tematica și rețeta clasică de desfășurare. Astfel, timișorenii vor avea parte de reprezentații susținute de mimi, bufoni regali, statui vivante și tineri pe picioroange. Mai mult, vor lua parte și la un spectacol de jonglerii cu foc.

Alături de artiștii din Timișoara vor participa ca invitați artiști din Novi-Sad, Cluj-Napoca, Londra și Arad.

Evenimentul este susținut muzical de artiștii vocali: Beni Mihai, Ingrid Gabriela Nicolaescu, Antonia Rădulescu. Partea de regie și de coordonare artistică este sprijinită deregizorul Costa Tovarnisky, care a făcut parte din echipa regizorală a Cirque du Soleil.

Încă din 2016, scopul evenimentului este același. Check Art Festival își propune să ofere culoare și să resusciteze orașul, într-o manieră inedită, oferind locuitorilor urbei posibilitatea de a se relaxa în aer liber și de a interacționa direct cu tinerii artiști.

Filtre festival

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta