Timisoara

Circ un + In educatie

Circus + Enhance Creativity

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 6 ani si 11 luni
Vizualizari
672

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 10 februarie 201518:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

CIRQ un + în educație
MARȚI, 10 FEBRUARIE, ORA 18
Institutul francez, bd.C.D.Loga, nr.46 / Intrare liberă

Eveniment de diseminare a rezultatelor realizate în cadrul proiectului ”Circus + Enhance Creativity”, din cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.
Un grup de 18 români și francezi din Organizația Pentru Artă și Cultură din Timișoara și The Serious Road Trip - Connexion Humanitaire Bisontine din Besançon, Franța, în cadrul programului Erasmus+, au creat în toamna anului trecut un spectacol de circ în doar o săptămână, dorind să aducă aproape de publicul timișorean circul contemporan, care este din ce in ce mai mult o metodă de educație non-formală, un mijloc de experimentare și exprimare colectivă a creativității.
Mai mult decât atât, în doar 8 zile de activitate, ei au conceput împreună și o broșură informativă pe tema circului ca și mijloc de intervenție socială, document menit să vină în sprijinul celor care sunt interesați să descopere și să aplice această metodă. În același timp, au analizat activitatea de circ contemporan din perspectiva educației non-formale, dezvoltând trei metode de reflecție și auto-evaluare menite să faciliteze procesul de recunoaștere a competențelor dobândite în proiecte europene, prin certificarea YouthPass (https://www.youthpass.eu/en/youthpass/).
”Pentru noi, acest proiect reprezintă un adevărat punct de plecare în dezvoltarea circului contemporan în România și recunoașterea acestuia ca și metodă de educație non-formală și mijloc de intervenție socială. ”, spune coordonatorul proiectului, Raluca Ilaș, profesor de circ, absolvent al Ecole de Cirque de Bruxelles (Școlii de circ din Bruxelles).

Programul serii de 10 februarie va cuprinde:

Lansarea unei broșuri de 16 pagini pe tema circului social, cu informații privind modul de a dezvolta un proiect și diferite unelte disponibile atunci când plănuim o activitate în acest domeniu. Broșura este primul document de acest gen creat și lansat în România, si va fi disponibilă online în trei limbi: română, franceză și engleză, unde va putea fi descărcată gratuit;
Prezentarea filmului despre proiect;
Vizitarea expoziției de fotografie reprezentând instantanee din spectacolul franco-român ”Ce-i cu Circu` ăsta?” (fotografii realizate de către Virgil Simonescu);
O discuție cu Maria Dragomirescu despre beneficiile circului ca și complement în educație, dumneaei fiind printre inițiatorii proiectelor de circ contemporan în România, cu mai bine de 10 ani în urmă.
Seara se încheie cu o mică demonstrație de pedagogie a circului care va înveseli atmosfera.
Proiectul Circus + Enhance Creativity, finanțat de către Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, a fost realizat de Organizația Pentru Artă și Cultură din Timișoara și The Serious Road Trip - Connexion Humanitaire Bisontine din Besançon, Franța și sprijinit de către Casa Tineretului prin Fundația Județeană Pentru Tineret Timiș.
Parteneri regionali: Institutul Francez din Timișoara, Centrul Educativ Buziaș, The Serious Road Trip Timișoara, Electric Theatre, Casa de Cultură a Studenților, VsDesignTm.

Intrarea este liberă, invitația fiind adresată tuturor persoanelor interesate.