Timisoara

Colegiul Tehnic Valeriu Braniște

Colegiul Tehnic Valeriu Braniște

Detalii scoala / liceu / colegiu

Adresa
Lugoj, Strada Gheorghe Doja, nr. 41
Telefon
0256352714, 0256357714
Categorie
Scoli / Licee / Colegii
Modificat
acum 2 saptamani si 23 ore
Vizualizari
541

Voteaza & Distribuie

Prezentare scoala / liceu / colegiu

Colegiul Tehnic Valeriu Braniște din Lugoj

Povestea noastra începe la scurt timp dupa terminarea celui de al II-lea razboi mondial. În ciuda ranilor adânci, o lume noua încerca, plina de speranta, sa se refaca, sa revina la normal. Important centru cultural al Banatului, Lugojul s-a dovedit pe parcursul timpului un oras al oamenilor gospodari, al mestesugarilor priceputi, conectati, datorita influentei lumii central europene, la circuitul comercial din acest spatiu geografic.

Specificul mestesugaresc al orasului a dobândit greutate în anul 1907 cand, printr-o serie de fuziuni între atelierele existente, ia fiinta I.T.L. (Întreprinderea Textila Lugoj). Scoala noastra va lua fiinta si se va dezvolta o mare perioada de timp în strânsa legatura cu destinele acestei fabrici.

Sub influenta noilor circumstante postbelice, factorii de decizie din România decid reorganizarea învatamântului profesional si tehnic. Astfel, la Lugoj se constituie în anul 1948 SCOALA PROFESIONALA DE UCENICI, aceasta având menirea de a furniza fabricii I.T.L. muncitori pregatiti teoretic si practic în domeniul industriei usoare.
Evolutia orasului în industria usoara, tendintele nationale de specializare în acelasi domeniu, dar si cresterea numarului de elevi au obligat la permanente restructurari de spatiu si de crestere a bazei materiale, precum si sporirea numarului personalului didactic si nedidactic.

Filtre scoala / liceu / colegiu

Tip institutie: Gradinita de stat
Tip locatie: De stat