Timisoara

De la Baroc la marii romantici - Concert de orga la Biserica Adventista Betania

Concert de orga. De la Baroc la marii romantici.

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Apartine de
Biserica Adventista de Ziua a Saptea Betania
Vizualizari
1081

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Organizatorii festivalului Barocul în ipostaze contemporane ne propun pentru concertul de orgă din data de 17 iulie, ora 19, la orga de factură Barocă din Biserica Adventistă , str. Independenței nr. 19 din Timișoara, un concert în care repertoriul organistic este reprezentat de compozitorii Johann Pachelbel, Johann Sebastian Bach, Max Reger, Cesar Franck, Franz Liszt.
Protagonistele concertului sunt Cărăbaș (Partenie) Camelia și Popovici Gabriela.

CĂRĂBAȘ (PARTENIE) CAMELIA, a început studiul orgii la Colegiul Național de Artă Ion Vidu din Timișoara cu Prof. dr. Felician Roșca, mai apoi a absolvit Facultatea de Muzică din cadrul Universității de Vest din Timișoara cu examen de Licență la același profesor. Pe parcursul anilor a susținut o serie de concerte la Timișoara, Radna, Reșița, Lugoj, Arad etc. A participat ca parteneră de concert în cadrul proiectelor Codex Cajoni, Orga în ipostaze contemporane sau Timorgelfest cu concerte în Austria, Ungaria, Italia, Polonia alături de colegi ei organiști din România și Ungaria în cadrul proiectelor finanțate de AFCN și Ministerul Culturii din România. A participat ca și cursant activ la clase de master ale unor organiști de renume precum Lehotka Gabor, Helmut Plattner, Dalibor Miklavčič , Domenico Severin etc. În prezent candidează la studiile de Master de la Facultatea de Muzică din Timișoara

GABRIELA POPOVICI
se remarcă prin pasiunea cu care a dorit să studieze orga. Ca absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie Victor Babeșdin Timișoara, cu numeroasele ei stagii de specializare ca medic în multe din specialitățile medicale, dar mai ales ca o tenace iubitoare a muzicii de orgă s-a străduit și a reușit să parcurgă studiile Facultății de Muzică din Timișoara la clasa Prof. univ. dr. Felician Roșca. Această pasiune a fructificat-o ca organistă a Bisericii Betania din Timișoara și ca acompaniatoare, pentru mulți ani, a corului acestei biserici. Este un exemplu edificator pentru tinerii care au talent și știu cum să îl folosescă ca un dar spre bucuria multora.

Vă invităm la acest concert unde muzica de orgă ne oferă pagini memorabile din arta muzicală dedicată instrumentului rege, orga. Intrarea la concert este liberă.

Filtre articol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta