Timisoara

Conferinta „Muzica electroacustica si muzica electronica”

Conferinta „Muzica electroacustica si muzica electronica”

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 8 luni si 16 ore
Vizualizari
92

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 30 octombrie 201818:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Conferința „Muzica electroacustică și muzica electronică”
Marți, 30 octombrie, ora 18:30, Institutul Francez

Compania franceză Alcôme vă invită să pătrundeți în lumi sonore suprinzătoare la conferința despre "Muzica electroacustică și muzica electronică" ce va avea loc marți, 30 octombrie, de la 18:30, la Institutul Francez din Timișoara, în cadrul unui pre-eveniment al Festivalului de Muzică Nouă INTRADA.

Conferința, În franceză cu traducere în limba română, își propune să retraseze parcusul muzicii electroacustice în raport cu muzica electronică. Ce este muzica electronică ? Muzică concretă, muzică „acusmatică”, muzică acustică ? Care sunt înțelesurile acestor termeni, care sunt asemănările și diferențele dintre ei, care este povestea lor ? Totul a început în 1948, dar experimentația sonoră continuă și astăzi.

Fondată în 2013 de către Lia Giovanetti și Armando Balice, Alcôme este o companie dedicată creației artistice și muzicale. Aceasta are ca misiune organizarea și interpretarea de concerte de muzică electroacustică, de a concepe, coordona și asigura coordonarea artistică a unor proiecte de creație colective. Compania a susținut concerte atât în Franța, cât și în străinătate (Milano, Catalonia) cu dispozitivul său mobil „acousmonium” – o orchestră compusă din 40 de boxe.

Despre intervenanți

Armando BALICE – compozitor, muzician improvizator (sintetizator și aparate electronice), co-fondator și director al companiei Alcôme.
Livia GIOVANETTI – violonistă, pasionată de muzica țigănească și de jazz, preocupată de pedagogia muzicii, co-fondatoare a companiei Alcôme.
Paul RAMAGE – violonist, improvizator, compozitor, membru al companiei Alcôme.

Compania Alcôme este prezentă în programul Festivalului Intrada și cu un concert de muzică electronică și dans, sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 19, la Bastionul Maria Theresia.

Organizator : Filarmonica Banatul
Partener : Institutul Francez din Timișoara