Timisoara

Conferință internațională OncoGen

Detalii

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 3 luni
Vizualizari
420

Voteaza & Distribuie

Descriere

OncoGen reunește lideri naționali și internaționali în lupta împotriva cancerului și a bolilor alergice
OncoGen vă invită miercuri, 26 octombrie a.c., ora 16:00, la sediul OncoGen, lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență„Pius Brînzeu” Timișoara, pentru o întâlnire cu lideri internaționali și locali din domeniul cercetării cancerului și a bolilor alergice. Evenimentul va avea o dublăînsemnătate, fiind în același timp aniversarea primului an de existență al clinicii, dar și lansarea a două programe de cercetare dezvoltate de colectivul nostru și coordonate de experți din străinătate.
Veți avea ocazia să intrați în contact cu o serie de profesioniști de top din domeniul prevenției și depistării cancerului, dar și cu o serie de lideri din administrația naționalăși locală din domeniul sănătății și al educației. Printre aceștia se numără: Prof. Mihai Dima, Președintele ANCS, Prof. Adrian Curaj, fost Ministru al Educației, Dana Gheorghe, Director General ANCS.
Conferința va reprezenta o oportunitate de dezvoltare a colaborării cu două centre universitare prestigioase din Germania și Austria– Universitatea Tehnică din Dresda, respectiv Universitatea de Medicină din Viena – din partea cărora vor participa distinși cercetători din sfera academică, precum și din mediul privat: Prof. Torsten Tonn, Director medical al Centrului de Cruce Roșie și Transfuzie Sanguină, Dresda, Germania; Prof. Rudolf Valenta, Coordonatorul Departamentului de Imunopatologie și Cercetare în alergologie de la Universitatea Medicală din Viena; Dr. Michaela Fritz, Prorector pe probleme de Cercetare și Inovare, Universitatea Medicală din Viena; Erhard Busek, Președintele Institulului pentru Regiune Dunării și Europa Centrală, cei doi directori ai proiectelor care se vor lansa: Dr. Rauf Bhat (Germania) și Dr. Chen Kuan-Wei (Austria).
Cele două proiecte vor contribui la creșterea participării României în domenii de cercetare la standarde europene și la crearea unui nucleu de competențăștiințifică de înalt nivel în aplicarea tehnologiilor avansate de prevenție și depistare a cancerului și bolilor bazate pe alergene.