Timisoara

Cresterea eficientei utilizarii deseurilor ce pot produce energie in sectorul logistic

Cresterea eficientei utilizarii deseurilor ce pot produce energie in sectorul logistic

Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
618

Voteaza & Distribuie

Descriere

Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”

-co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

COMUNICAT DE PRESĂ

Lansarea proiectului

“CREȘTEREA EFICIENȚEI UTILIZĂRII DEȘEURILOR CE POT PRODUCE ENERGIE ÎN SECTORUL LOGISTIC”

Expert Consulting SRL
,cu sediul în Piața Unirii nr. 6,Timișoara, jud. Timișderulează, începând cu data de 23.05.2014, proiectul “ CREȘTEREA EFICIENȚEI UTILIZĂRII DEȘEURILOR CE POT PRODUCE ENERGIE ÎN SECTORUL LOGISTIC“, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene (MFE).
Proiectul face parte integrantă din pachetul integrat aprobat pentru polul de competitivitate „Polul naţional de Competitivitate în Promovarea Sistemelor Moderne de Fabricaţie pentru Implementarea Principiilor Economiei Verzi – MEDGreen”.
Valoarea totală a proiectului este de 1.132.068,00lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 843.200,00lei.

Proiectul se implementează în Regiunea Vest, pe o durată de 19 luni.
Obiectivul proiectului constă în investigarea pieței deșeurilor cu valoare energetică mare venind în sprijinul membrilor polului și al proiectelor de cercetare prin facilitarea accesului la informații exacte referitoare la cantitatea de deșeuri rezultată din activitățile firmelor de logistică sau cu o componentă logistică importantă; sensibilizarea membrilor polului și mediul economic în legătură cu metodele utilizate pentru eficientizarea gestionării resurselor și deșeurilor și cele mai bune practici existente; creșterea capacității membrilor polului și a mediului economic prin creearea de abilități și cunoștințe specifice necesare pentru a identifica și aplica măsuri eficiente care să sprijine întreprinderile să ecoinoveze.