Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Cum înființezi o firmă pentru cursuri online în Timișoara

Cum înființezi o firmă pentru cursuri online în Timișoara

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Vizualizari
325

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Înființarea unei firme pentru cursuri online în Timișoara (sau în orice altă parte a României) implică parcurgerea unor pași specifici și respectarea anumitor reguli și proceduri legale.

Mai jos, găsești un ghid simplu pentru a începe acest proces:

1. Alegerea formei juridice


Persoana fizică autorizată (PFA) și societatea cu răspundere limitată (SRL) sunt cele mai des întâlnite forme de exercitare economică. Poți alege dintre cele două, fiecare având avantaje și dezavantaje. Pentru a face o alegere potrivită îți vom arăta pe scurt avantajele și dezavantajele fiecăreia. Începem cu taxele datorate, întrucât toți sunt interesați de optimizările fiscale care se pot face și cu ajutorul cărora vei achita mai puțini bani bugetului de stat, realizând astfel un profit mai mare.

Persoana fizică autorizată este mai avantajoasă sub aspectul taxelor pe care le datorează decât un SRL, dacă nu realizează venituri anuale mai mari de aprox. 77.000 lei. În cazul în care veniturile sunt mai mari decât suma amintită, atunci vei plăti taxe mai mici în cazul în care optezi pentru înființarea unui SRL.

Pentru alegerea formei juridice este important dacă ai sau nu un partener (asociat). Dacă ai un asociat, atunci trebuie obligatoriu să înființezi un SRL, întrucât PFA nu permite în cadrul firmei o asociere cu alte persoane.

Persoana fizică autorizată poate avea un număr maxim de 3 angajați, în timp ce un SRL poate avea un număr nelimitat. Dacă vei avea nevoie de un număr mai mare de 3 angajați, atunci PFA nu e o soluție bună.

Persoana fizică autorizată poate avea un număr maxim de 5 coduri CAEN, în timp ce societatea comercială cu răspundere limitată poate avea un număr nelimitat de coduri CAEN. Pentru a desfășura cursuri online nu vei avea nevoie de mai mult de 5 coduri CAEN, ci de unul singur, astfel că această limitare nu te va afecta decât dacă vrei să desfășori, pe lângă cursuri, mai multe activități și nu te vei încadra în limita de 5 coduri.

Un alt aspect foarte important este răspunderea. Ca persoană fizică autorizată vei răspundere și cu bunurile proprii pentru datoriile firmei, în timp ce asociații unui SRL nu răspund cu bunurile lor personale pentru aceste datorii, decât în situații excepționale.

2. Cod CAEN cursuri online


În funcție de domeniul de activitate se disting următoarele coduri CAEN:

  • 8551 – Învățământ în domeniul sportiv și recreațional;
  • 8552 – Învățământ în domeniul cultural (limbi străine, muzică, teatru, dans, arte plastice, etc.);
  • 8553 – Școli de conducere (pilotaj);
  • 8559 Alte forme de învăţământ n.c.a.

Dacă vrei să comercializez cursuri scrise atunci vei ave nevoie și de:

  • 4791 Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet


3. Cum înființezi o firmă pentru cursuri online?


Dacă optezi pentru înființarea unei societății comerciale cu răspundere limitată (SRL) vei avea nevoie de o denumire, de cartea de identitate și de sediu.

Pentru înființarea unui PFA sunt aceleași cerințe, cu mențiunea că denumirea se alcătuiește din numele și prenumele titularului, urmate de sintagma „persoană fizică autorizată”.

Sediul se poate stabili și acasă, chiar și într-un apartament, fără să fie necesar acordul vecinilor. Există un pachet de documente care se pot personaliza în funcție de nevoile fiecăruia, fiind recomandat aici să apelezi la serviciile unui profesionist, cum sunt cei care dețin site-ul de trimitere.

Acest pachet de acte trebuie depus la Registrul Comerțului din Timișoara. Ele se pot depune și online (fiind varianta cea mai la îndemână și cea mai utilizată la acest moment) sau direct la sediul instituției.

Poate dura 5 zile lucrătoare sau mai puțin. Ca și costuri, pentru SRL Registrul Comerțului percepe o taxă de 128 lei, iar pentru PFA nu se percep taxe. În situația în care vei apela la serviciile unui profesionist care se va ocupa de tot, costurile sunt între 500 lei – 800 lei și acoperă tot ce e necesar pentru înființarea firmei.

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro