Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Cum să amenajezi o bucătărie mică și îngustă

Cum să amenajezi o bucătărie mică și îngustă

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
543

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru majoritatea românilor, spațiul în care locuiesc este unul insuficient. Din acest motiv, nici amenajarea acestuia nu este una prea inspirată. Cu atât mai mult când vine vorba despre bucătărie, mică și îngustă, în special pentru cei care locuiesc în blocurile vechi, construite înainte de Revoluție. Cu toate acestea, trebuie să știi că soluții există și pe câteva dintre ele ți le vom prezenta și noi. Vei vedea că nu este deloc complicat să amenajezi o astfel de cameră, și nici nu vei scoate mulți bani din buzunar. Ceea ce este perfect, nu crezi?

Alege stilul în care vrei să amenajezi

Primul pas este, potrivit specialiștilor în amenajări interioare, alegerea stilului în care vrei să decorezi. Din fericire, pe aethos.ro găsești cam tot ce ai nevoie, indiferent dacă vrei ceva pentru stilul minimalist, modern, sau oricare altul. Dacă ai nevoie de mai multe indicații, atunci rândurile următoare sunt perfecte.

Îmbină utilul cu plăcutul atunci când alegi mobila

Fiind vorba despre o bucătărie mică și îngustă, piesele de mobilier trebuie alese cu foarte mare grijă. Poți opta pentru a le face la comandă, dar este o variantă care îți poate scoate destul de mulți bani din buzunar. În aceste condiții, imaginația ta trebuie să fie pusă serios la încercare, pentru că nu îți dorești o bucătărie în care să te simți de-a dreptul sufocat. De aceea, încorporarea electrocasnicelor în piesele de mobilier reprezintă o idee excelentă, pentru că economisești foarte mult spațiu așa.

Ce fel de mese să aleg?

Ținând cont că spațiul nu este unul în avantajul tău, trebuie să te gândești foarte bine și pentru ce tip de masă optezi. Este clar că una masivă nu își are locul aici, dar totuși nu poți renunța la masă în acest spațiu. Masa rabatabilă este sugestia specialiștilor în domeniu, deoarece sunt ideal de folosit în bucătăriile înguste și mici. Nu contează dacă este rotundă sau dreptunghiulară, faptul că poate fi strânsă îți economisește foarte mult spațiu. Și, dacă mai adaugi la ea și niște scaune rabatabile, deja descoperi că bucătăria ta chiar poate și spațioasă.

Masa tip bar este din nou o alegere foarte populară, deoarece este practică și nu ocupă mult loc. De altfel, nu puțini sunt cei care o aleg atunci când vine vorba despre amenajarea bucătăriei. În fine, o altă opțiune ar putea fi masa tip blat suspendat, care este perfectă atunci când ai nevoie de ceva spațiu în plus. Rămâne la latitudinea ta pe care o alegi dintre aceste variante.

Trucuri de efect

Pentru a avea un culoar de trecere mai mare, toată mobila de bucătărie ar trebui să fie montată pe un singur perete. Și, chiar dacă nu pare, vei avea destul loc pentru a depozita vasele pentru gătit, vesela și tacâmurile. În plus, pentru a oferi impresia unui spațiu mult mai generos, o mobilă de bucătărie în nuanțe deschise este perfectă. La fel și culoarea pereților. De asemenea, nu exagera cu decorațiunile, pentru că nu faci decât să aglomerezi inutil un spațiu și așa insuficient de mare.

Corpurile de iluminat

De regulă, cei mai mulți dintre oameni pur și simplu ignoră faptul că rolul acestor corpuri de iluminat nu este numai unul practic, de a oferi lumina de care avem nevoie, ci și unul care ține de partea estetică. Fiind vorba despre o bucătărie mică și îngustă, alegerea corpurilor de iluminat potrivite este cu atât mai importantă. Pentru zona mesei, specialiștii sunt de părere că ar trebui să utilizezi lămpile suspendate. Vei putea servi masa, iar mai târziu, masa îți va servi și drept blat de lucru.

De asemenea, niște corpuri de iluminat discrete, instalate în zona rafturilor sau chiar în interiorul dulapurilor oferă un aer aparte bucătăriei tale, dar și mai economisești mult spațiu, de care chiar ai nevoie. Niciodată într-o bucătărie mică și îngustă nu trebuie să integrezi lămpile pe pardoseală, chiar dacă îți place efectul pe care îl ai așa. Eventual un corp de iluminat în mijlocul tavanului, la care se mai adaugă și spoturi în caz că ai nevoie de mai multă lumină în anumite zone și gata, este suficient. Din păcate, cele mai frecvente greșeli în amenajarea unei bucătării de mici dimensiuni, aici se fac, în alegerea corpurilor de iluminat.

Decorarea pereților

După cum spuneam ceva mai sus, fiind vorba despre un spațiu care nu excelează prin dimensiuni, aglomerarea de obiecte de décor nu reprezintă o idee bună. ”Less is more” se aplică de minune aici, și fiecare obiect pe care îl folosești în bucătărie ar trebuie să aibă atât un scop util, cât și un aspect plăcut, pentru a suplini acele puține elemente decorative cu care te poți ”juca” aici. Ce părere ai dacă ai înlocui panourile antistrop cu oglinzi? Vei crea impresia unui spațiu mai mare, și chiar îți va plăcea cum se arată bucătăria ta în acest fel?

Simplitatea este soluția

Specialiștii în amenajări interioare sunt de părere că în cazul unei bucătării mici, simplitatea este soluția. Un stil de amenajare minimalist este perfect, iar în acest caz, poți să oferi un plus de personalitate spațiului cu un prosop de bucătărie special, eventual un ghiveci cu o plantă aromatică la geam și un tablou canvas care să aducă mai multă culoare și bună dispoziție. Nu încărca inutil spațiu și totul va fi bine, iar bucătăria chiar va deveni camera preferată de toți membrii familiei, acea ”inimă a casei”, așa cum este numită de cele mai multe ori.

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro