Timisoara

Cum au votat deputatii de Timis modificarea Legii Minelor

PP-DD Timiş umblă la calitatea membrilor

Detalii stire

Categorie
Stiri politica
Modificat
acum 6 ani si 10 luni
Vizualizari
1334

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Opozanții proiectului de minerit de la Roșia Montană au urmărit alături de mii de alți români votul de marți, 10 decembrie 2013 din Camera Deputaților, cu privire la modificarea Legii Minelor 85/2003. Aceste modificări și completări ar fi făcut posibile, printre altele, expropieri forțate ale cetățenilor români care se opun proiectului de la Roșia Montană dar și din alte localități din țară.
În ceea ce privește votul deputaților din Timiș distribuția a fost următoarea:

- Au votat DA: deputații Horia Cristian (PNL), Sorin Grindeanu, Constantin Stragea, Dorel Covaci și Gheorghe Ciobanu (PSD).
- Au votat NU: Zsolt Molnar (UDMR), Maria Grapini (PC), Ion Răducanu (PSD), Adrian Nicolae Diaconu (PPDD) și Ovidiu Ganț (Forumul German). S-au abținut Petru Andea (PSD) și Slavomir Gozdenovici (Uniunea Sârbilor). Au lipsit de la vot Cătălin Tiuch (PSD) și cei doi deputați PDL Cornel Mircea Sămărtinean și Alin Popoviciu.

Rezultatul detaliat al votului poate fi consultat aici http://www.cdep.ro/pls/steno/evot.nominal?idv=11396&idl=1

Reamintim fapul că modificările și completările la Legea Minelor 85/2003 nu au trecut de Camera Deputaților întrucât nu a fost întrunit numărul necesar de voturi.Manifestanții din ultimele luni din județul Timiș transmit pe această cale felicitări deputaților care și-au ascultat conștiința și au votat împotrivă, în special domnului Ionel Răducanu (PSD).