Timisoara

Cupa DKMT si Memorialul Cornel Balita la gimnastica

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 7 ani si 3 saptamani
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
1122

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

O noua editie a Cupei DKMT la gimnastica artistica a avut loc sambata la Timisoara, in organizarea Clubului Sportiv Scolar nr. 1, cu sprijinul Primariei Timisoara si a Consiliului Judetean Timis. Competitia a reunit sportivi din Novi Sad, Subotica (Serbia), Kiskunhalas (Ungaria), Lugoj, Resita, Arad si, desigur, Timisoara. In acelasi timp, s-a desfasurat Memorialul "Cornel Balita", intrecere la care au participat un numar de 25 de gimnasti, din Novi Sad, Subotica, Sanandrei, Lugoj, Resita si Timisoara. Galerie foto:
Consacrata deja ca o competitie de anvergura internationala, Cupa DKMT a reprezentat pentru reprezentantii cluburilor din Romania o ultima verificare inaintea Campionatelor Nationale care vor avea loc peste nici doua saptamani.
La categoria de varsta 8-10 ani, cei mai buni au fost gimnastii lugojeni, care au obtinut doua clasari pe podium. Rafael Szabo si-a adjudecat locul intai la individual compus, cu un total de 80,800 puncte, in vreme ce colegul sau de echipa Alexandru Popescu a terminat al treilea (75,500), in urma sarbului Stefan Pavlovic (78,800), din Novi Sad. Reprezentantul CSS 1 Timisoara, Ovidiu Matei, a ocupat pozitia a cincea, cu 72,300 puncte.
La categoria 11-12 ani, tot podiumul a revenit sportivilor de la CSS Lugoj, in frunte cu Lazar Crainiceanu (84,400), urmat de Alex Banicioiu (81,700) si Lorenzo Pecie (81,200). Timisoreanul Casian Lazureanu a obtinut abia al saptelea punctaj din concurs (60,700).
Categoria de varsta 13-14 ani a avut drept castigator un timisorean, respectiv Adrian Popa, in contul caruia s-au strans 68,800 puncte, cu 1,700 mai mult decat a totalizat Ionut Tudor si 4,400 in plus fata de Viktor Banicioiu, ambii legitimati la CSS Lugoj. Alexandru Burnaz (CSS 1 Timisoara) s-a clasat abia al zecelea la individual compus, cu 58,500 puncte.
Sportivii sarbi au dominat insa competitia la categoria 15-16 ani. Stefan Ilic a castigat cu 71,500 puncte, in vreme ce colegul sau din Novi Sad, Milenko Radakovic, s-a clasat al doilea, cu 68,300 puncte. Pe 3 a terminat Sergiu Arustei (67,800), in vreme ce un alt timisorean, Raoul Cristea, a concurat doar la patru aparate, fara a putea emite pretentii la podium.
In ceea ce priveste Memorialul "Cornel Balita", CSS Resita si-a adjudecat doua locuri 1, prin Florin Bonescu (cat. 7-9 ani) si Fabian Latia (cat. 14-16 ani), in timp ce David Gavrila din Sanandrei s-a impus la categoria 10-12 ani, iar lugojeanul Bogdan Uruci a fost cel mai bun dintre maestri. La aceasta ultima categorie, timisorenii Cosmin si Catalin Velea au completat podiumul de premiere. Galerie foto: