Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Cutremur in Universitatea Politehnica Timisoara

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 8 ani si 3 luni
Vizualizari
872

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cutremur în Universitatea Politehnica Timișoara

Centrul de Cercetare pentru Mecanica Materialelor și Siguranța Construcțiilor (CEMSIG) al Facultății de Construcții a „găzduit” săptămâna trecută o serie de cutremure generate în vederea verificării experimentale a modului în care se comportă structurile din oțel la acțiunea seismică. Experimentul face parte dintr-un amplu proiect internațional în care Universitatea Politehnica Timișoara, alături de Universitatea din Napoli Federico II (UNINA) – Coordonator, ArcelorMittal Belval & Differdange SA (AM), Universitatea din Liege (ULG), Imperial College of Science, Technology and Medicine (IC), Universitatea din Coimbra (UC), Convenția Europeană de Construcții Metalice (ECCS), se ocupă de standardizarea, la nivel european, a proiectării și procedurii de execuție a îmbinărilor metalice.

„Codurile moderne de proiectare antiseismică precum P100-1/2013 și EN 1998-1: 2004 impun ca performanța seismică a îmbinărilor grindă-stâlp a cadrelor necontravântuite din oțel să fie demonstrată prin încercări experimentale. Cu toate că, aceste încercări experimentale sunt în general justificate pentru proiectele importante, îngreunează proiectarea construcțiilor obișnuite, datorită timpului și resurselor financiare suplimentare necesare. O soluție la această problemă o constituie îmbinările precalificate, care reprezintă soluții uzuale în practica inginerească, pentru care sunt elaborate procedee de calcul detaliate, iar performanța cărora este validată prin încercări experimentale pentru o plajă relevantă de tipo-dimensiuni. Folosirea îmbinărilor metalice precalificate este deja o practică comună în Statele Unite și Japonia, lipsind însă la nivel european”, a precizat coordonatorul proiectului Acad. Dan Dubină.

Membrii echipei de cercetare se bucură de o vastă expertiză, echipa implicată în acest proiect fiind cea care a redactat și capitolul pentru structuri metalice din normativul românesc pentru proiectarea construcțiilor în zone seimice –P 100-1 , edițiile din 2006 si 2013, și este reprezentată în colectivele de elaborare a normelor europene.

Proiectul de cercetare „European pre-QUALified steel JOINTS” (EQUALJOINTS), finanțat de către Fondul Comunității Europene pentru Cărbune și Oțel (RFCS) are ca obiectiv principal obiectiv precalificarea unor îmbinări grindă-stâlp uzuale în practica de proiectare europeană și elaborarea unor proceduri de calcul pentru acestea. Sunt vizate trei tipuri de îmbinări cu șuruburi (vezi figura): cu vută, cu placă de capăt extinsă rigidizată și placă de capăt extinsă nerigidizată. Proiectul a demarat în 2013 și se va derula pe o perioadă de trei ani.

Proiectul are scopul de a propune prevederi relevante pentru următoarea versiune a EN 1998-1.În cadrul proiectului se va desfășura un amplu program experimental bazat pe analize teoretice și numerice care are ca scop standardizarea îmbinărilor pentru a putea fi folosite ușor de proiectanți în aplicațiile practice.
Un prim obiectiv al proiectului este să furnizeze tabele de precalificare pentru un set de îmbinări grindă-stâlp pentru cadre necontravântuite amplasate în zone seismice pe baza unor ample investigații analitice, numerice și experimentale. Rezultatele obținute vor intra într-o bază de date a nodurilor precalificate cărora li se vor adăuga și alte rezultate experimentale din literatura de specialitate. Pe lângă acestea proiectul mai are ca scop definirea de cerințe tehnice pentru fabricarea îmbinărilor pre-calificate și evaluarea beneficiilor economice legate de costul și timpul de execuție al diferitelor tipologii de îmbinări studiate.

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro