Timisoara

Danica Bicanic - „Transformation”

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 4 ani si 9 luni
Vizualizari
448

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 31 mai 2016 - Vineri 10 iunie 201619:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Danica Bićanić, „Transformation”
31 mai – 10 iunie 2016
Calpe Gallery vă invită marţi, 31 mai, ora 19, la vernisajul expoziţiei „Transformation”, a artistei Danica Bićanić, din Serbia.

“Transformarea” este o instalaţie, alcătuită din obiecte din lemn carbonizat şi poliester, fotografii şi imagini video, care reprezintă sfere din lemn ca şi subiecte care trec printr-un proces de transformare. Obiectele sunt rezultatul unui tratament de diferite feluri al sferelor din lemn şi reflectă transformarea acestora. Punctul comun pentru toate tratamentele este un mod de ardere, şi anume carbonizare şi ardere chimică, proceduri rezultate din reacţiile reciproce turbulente ale compuşilor utilizaţi pentru crearea masei de poliester, atunci când amestecul acestora nu este corect. Arderea în cadrul acestui proces are rol de transformare, rolul forţei care mişcă obiectele dintr-o stare în alta, schimbându-le structura. Fotografiile prezintă obiectele neschimbate, aspectul lor înainte de a le supune procesului de ardere. Imaginile video reprezintă impresia legată de procesul de metamorfoză. Prin aranjarea sferelor din lemn în poziţia de subiect care se transformă, am dorit să reconsider relaţia dintre creaţie şi distrugere, care sintetizează procesul de schimbare şi care este rezultatul acţiunii de ardere.

Danica Bićanić este născută în anul 1985 la Novi Sad. A urmat cursurile liceului de design "Bogdan Šuput", profilul design textil. În anul 2008 a absolvit Academia de Arte din Novi Sad, profil arte – secţia sculptură în clasa prof. Gordana Kaljalović. În anul 2010 a finalizat studiile de masterat în clasa aceleaşi profesoare. Este membru al Asociaţiei artiştilor plastici din Voivodina şi expune în mod activ din anul 2006. A avut şase expoziţii personale, câteva de grup şi numeroase performance-uri prezentate în Novi Sad, Belgrad, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina şi Anglia. În anul 2008 a fost premiată pentru cea mai reuşită lucrare de diplomă la secţiunea sculptură, în acelaşi an i se acordă distincţia Art Klinika "Perspective" pentru Studentul de perspectivă la secţiunea sculptură, iar în anul 2009 Universitatea din Novi Sad o premiază pentru rezultatele excelente obţinute în domeniul artelor.
www.danicabicanic.com

Expoziţia „Transformation”, a artistei Danica Bićanić, rămâne deschisă la Calpe Gallery în perioada 31 mai – 10 iunie 2016.
Orar: marţi – vineri 16-20, sâmbătă 11-15 (cu programare la tel. 0724380303).