Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

DIETA de primavara si…de post! - Saptamana a II-a

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
1565

Voteaza & Distribuie

Prezentare

DIETĂ de primăvară și…de post!
- săptămâna a doua -
Dacă ați urmat prima mea ”dieta de post și primăvară”, cea pe care o scriu pentru a doua săptămână este puțin mai categorică în disciplină însă, presupunem că și voi sunteți mai hotărâți, mai ușor de disciplinat și îndrumat! În plus, vrem bucuria rezultatelor și starea de sănătate, așa e? Haideți, cu încredere și determinare să vedem ce vă propun…

LUNI
La trezire – 500ml apă cu ½ lămâie + opțional 1 frunză de busuioc de mestecat sau de mentă. După 20 minute – un ceai călduț verde sau din urzică, rozmarin, salvie, păducel (la alegere sau combinate).

Micul dejun - ora este la alegere, eu propun ora 10!!!
  • smoothie dintr-o mână mare de spanac + 2 fructe (să fie volumul a 2 mere medii) + 1 linguriță semințe de chia, 1 linguriță de polen și ½ linguriță praf de scorțișoară Ceylon;
  • 3 nuci.

Ora 12
– o cafea neagră, simplă, fără nimic!!!

Prânzul – aproximativ la ora 14!!!
  • 1 supă-cremă crudă din ”ceva verde” - leurdă, spanac, măcriș, ștevie (ce cantitate doriți!), cu o linguriță de ulei măsline, 1 linguriță fulgi de drojdie inactivă, 1 lingură de germeni;
  • o mâncare de fasole roșie boabe (sau năut, linte portocalie)- 1 polonic mare plin, dar..doar unul!), cu ceapă distuită în apă și boia, și o salată cât cuprinzi în 2 pumni deschiși de varză crudă și sfeclă roșie, stropită cu ½ lămâie și puțin ulei de măsline (1linguriță).

Ora 16
– ceai cald din soc și sunătoare, 20 gr de cioco amăruie (min 80 % ciocolată, cu praf de cacao bio sau cu praf de roșcove). O firmă ce are pe produs bobul de cacao, este Lindt…

Cina – până în ora 18!!!
  • 6 ridichi, 6 frunze de ceapă verde, 6 fire de usturoi verde, frunze de salată verde și 2 linguri mari de humus cu multă lămâie.

MARȚI
La trezire – 500ml apă cu ½ lămâie + opțional 1 frunză de busuioc de mestecat sau de mentă.
După 20 minute – un ceai călduț verde sau din urzică, rozmarin, salvie, păducel (la alegere sau combinate).

Micul dejun - ora este la alegere, eu propun ora 10!!!
  • smoothie dintr-o mână mare de spanac + 2 fructe (să fie volumul a 2 mere medii) + 1 linguriță semințe de chia, 1 linguriță de polen și ½ linguriță praf de scorțișoară Ceylon;
  • 3 nuci.

Ora 12
– o cafea neagră, simplă…

Prânzul – aproximativ la ora 14!!!
  • 1 supă-cremă crudă din ”ceva verde” - leurdă, spanac, măcriș, ștevie (ce cantitate doriți!), cu o lingură de ulei măsline, 1 linguriță fulgi de drojdie inactivă, 1 lingură de germeni;
  • mâncare de varză cu paste integrale, 1-2 morcovi fierți, drese cu bullion și turmeric.

Ora 16
– ceai cald din soc și sunătoare, 20 gr de cioco amăruie (min 80 % ciocolată, cu praf de cacao bio sau cu praf de roșcove).

Cina – până în ora 18!!!
  • o bucată de soia, cât o palmă fiartă și pusă la grătar, apoi stropită cu ½ lămâie și ulei de măsline ½ linguriță + o salată verde, ceapă verde 4 fire, ½ lămâie și 1 linguriță ulei de măsline.

MIERCURI


La trezire – 500ml apă cu ½ lămâie + opțional 1 frunză de busuioc de mestecat sau de mentă. După 20 minute – un ceai călduț verde sau din urzică, rozmarin, salvie, păducel (la alegere sau combinate).

Micul dejun - ora este la alegere, eu propun ora 10!!!
  • smoothie dintr-o mână mare de spanac + 2 fructe (să fie volumul a 2 mere medii) + 1 linguriță semințe de chia, 1 linguriță de polen și ½ linguriță praf de scorțișoară Ceylon;
  • 3 nuci.

Ora 12
– o cafea neagră, simplă…

Prânzul – aproximativ la ora 14!!!
  • salată de morcov, țelină, ridichi cu 3 nuci rase și o linguriță de stafide
  • mămăligă (cât cuprinzi în două palme), cu ciuperci la grătar sau ciuperci sote (cât dorești cantitativ!), distuite doar cu apă + 5 fire de ceapă verde, tăiate mărunt și așezate pe mămăliga fierbinte, crude.

Ora 16
– ceai cald din soc și sunătoare, 20 gr de cioco amăruie (min 80 % ciocolată, cu praf de cacao bio sau cu praf de roșcove).

Cina – până în ora 18!!!
  • salată mare din 5 fructe, o lingură de semințe de floarea soarelui și 1/3 linguriță scorțișoară de Ceylon și o lingură de semințe de cânepă.

JOI

La trezire – 500ml apă cu ½ lămâie + opțional 1 frunză de busuioc de mestecat sau de mentă. După 20 minute – un ceai călduț verde sau din urzică, rozmarin, salvie, păducel (la alegere sau combinate)

Micul dejun - ora este la alegere, eu propun: ora 10!!!
  • smoothie dintr-o mână mare de spanac + 2 fructe (să fie volumul a 2 mere medii) + 1 linguriță semințe de chia, 1 linguriță de polen și ½ linguriță praf de scorțișoară Ceylon;
  • 3 nuci.

Ora 12
– o cafea neagră, simplă…

Prânzul – aproximativ la ora 14!!!
  • o alegere pe care voi simțiți și puteți să o integrați în această dietă (cu condiția să nu fie numic prăjit, orez alb, paste albe sau prăjituri!!!
  • cartofi fierți de dorit noi (2-3 buc) cu ceapă verde (cu tot cu partea verde!), 5 măsline, 3 ridichi. Să domine culoarea verde în farfurie!!!

Ora 16
– ceai cald din soc și sunătoare, 20 gr de cioco amăruie (min 80 % ciocolată, cu praf de cacao bio sau cu praf de roșcove).

Cina – până în ora 18!!!
  • o mâncare de fasole roșie boabe (sau năut, linte portocalie, mazăre)- 1 polonic mare plin, dar..doar unul!), cu ceapă verde distuită și boia, și o salată cât cuprinzi în 2 pumni deschiși de varză crudă și sfeclă roșie, stropită cu ½ lămâie și puțin ulei de măsline (1/2 linguriță).

VINERI

La trezire – 500ml apă cu ½ lămâie + opțional 1 frunză de busuioc de mestecat sau de mentă. După 20 minute – un ceai călduț verde sau din urzică, rozmarin, salvie, păducel (la alegere sau combinate).

Micul dejun - ora este la alegere, eu propun: ora 10!!!
  • smoothie dintr-o mână mare de spanac + 2 fructe (să fie volumul a 2 mere medii) + 1 linguriță semințe de chia, 1 linguriță de polen și ½ linguriță praf de scorțișoară Ceylon;
  • 3 nuci.

Ora 12
– o cafea neagră, simplă…

Prânzul – aproximativ la ora 14!!!
  • 1 supă-cremă crudă din ”ceva verde” (ce cantitate doriți!), cu o lingură de ulei măsline, ½ linguriță fulgi de drojdie inactivă, 1 lingură de germeni;
  • spanac foarte puțin opărit (la discreție!), cu 2 morcovi fierți și ciuperci (6 bucăți) la grătar sau distuite cu apă. Mâncarea se drege cu ulei de măsline, 1 lingură, în farfurie, plus fulgi de drojdie inactivă, 1 linguriță plină!

Ora 16
– ceai cald din soc și sunătoare, 20 gr de cioco amăruie (min 80 % ciocolată, cu praf de cacao bio sau cu praf de roșcove).

Cina – până în ora 18!!!
– un suc verde dintr-o rădăcină de țelină, 1 castravete, pătrunjel, 1 lingură de pulbere de orz, 1 lingură de miere, 1 linguriță de polen crud. Și, multă încredere că este destulă hrană pentru o zi de vineri!

SÂMBĂTĂ
La trezire – 500ml apă cu ½ lămâie + optțional 1 frunză de busuioc de mestecat sau de mentă. După 20 minute – un ceai călduț verde sau din urzică, rozmarin, salvie, păducel (la alegere sau combinate).

Micul dejun - ora este la alegere, eu propun ora 10!!!
  • smoothie dintr-o mână mare de spanac + 2 fructe (să fie volumul a 2 mere medii) + 1 linguriță semințe de chia, 1 linguriță de polen și ½ linguriță praf de scorțișoară Ceylon;
  • 3 nuci.

Ora 12
– o cafea neagră, simplă…

Prânzul – aproximativ la ora 14!!!
  • supă cremă de sparanghel sau broccoli, de preferat crudă (ce cantitate doriți!), cu o lingură de ulei măsline, ½ linguriță fulgi de drojdie inactivă, 1 lingură de germeni;
  • ciuperci pleurotus, fierte în sucul propriu, adăugată multă ceapă verde și leurdă, după gust ( cât ții cu 2 pumni) + mămăligă caldă, 2 cupe.

Ora 16
– ceai cald din soc și sunătoare, 20 gr de cioco amăruie (min 80 % ciocolată, cu praf de cacao bio sau cu praf de roșcove).

Cina – până în ora 18!!!
  • 1 bucată avocado + 2 bucăți ardei roșu + usturoi după gust și paste integrale, cu măsură!!!

DUMINICĂ


NU CONSUMAȚI NIMIC până la prânz!!!

Înainte de masa de prânz, cu ½ de oră, 500 ml apă cu lămâie și busuioc!
Prânzul să fie la ora 14 și poate să conțină 2 feluri de mâncare, dintre cele învățate în aceste săptămâni sau alte dorințe ori alegeri, în funcție de rezultatele ce le dorim sau pofta ce o simțim!!! Beți și un ceai cald sau un pahar de vin roșu, cum doriți!

Cina să fie până în ora 18, la alegere:
  • 1 supă-cremă crudă (ce cantitate doriți!) din ”ceva verde”, cu o lingură de ulei măsline, 1 linguriță fulgi de drojdie inactivă, 1 lingură de germeni;
sau

  • un suc verde din rădăcină de țelină, pătrunjel, 1 lingură de pulbere de orz, 1 lingură de miere, 1 linguriță de polen crud.
7 zile de dietă..de primăvară sau de dietă vegetariană, ori de post, fiecare după starea și determinarea sa, fiecare cu bucuria sau îndrăzneala de a reuși în toate cele. Să fie de folos, ca un detox ori ca o nouă stare, în talie și în culoare (culoarea lentilei de ochelari prin care privim lumea! Să fie una cât mai pastelată, ar fi bine!!!)

Putem să-i mai spunem și 7 zile de disciplină și de bucurie a unei hrane vii, sănătoase, venite să ne aducă frumusețe formelor și bucurie sufletului.

Să vă aducă bucurie!

Autor

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro