Timisoara

Diplomatie

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Vizualizari
660

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 4 iunie 201521:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

"Este Parisul în flăcări?" este faimoasa întrebare pe care Adolf Hitler i-a adresat-o Generalului Dietrich von Cholitz, guvernator al Parisului ocupat, în timp ce forțele aliate ajungeau la marginea orașului în dimineața zilei de 25 august 1944. Chiar dacă toată lumea ştie că von Cholitz și armata sa germană aflată în retragere nu au ars Parisul, discuţiile şi maşinaţiunile din spatele acestei decizii fatidice reuşesc să creeze o dramă extrem de intensă în cadrul filmului “Diplomație”, adaptarea regizorului Volker Schlondorff după piesa dramaturgului francez Cyril Gely.

Descendent al unui lung șir de militari de carieră prusaci, generalul Dietrich von Cholitz nu a avut nicio ezitare, atunci când a venit vorba de a asculta ordinele. Podurile de pe Sena și principalele monumente din Paris (inclusiv Louvre, Notre Dame, Turnul Eiffel), au fost burdușite cu explozibil, gata pentru a fi detonat. Toate acestea până la întâlnirea cu consulul suedez Raoul Nordling, care înarmat cu toate armele diplomatice, a venit în secret să-l convingă pe general să nu urmeze ordinul lui Adolf Hitler de distrugere a întregului oraș.

În rolurile principale îi veţi întâlni pe Niels Arestrup (“A Prophet”, “You Will Be My Son”), generalul nazist încăpăţânat, care va decide dacă va arde sau nu Oraşul Luminilor, și Andre Dussollier (“Viața lui Riley”, “Wild Grass”), consulul suedez a cărui inteligenţă şi abordare umanistă poate salva situaţia. Această bucată de teatru filmat, interpretat excelent, cu multe puncte de cumpănă, transformări şi răsturnări de situaţii, ne arată cum istoria stă uneori în mâinile a câtorva oameni și a unui pahar bun de Chardonnay.

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta