Timisoara

Directorul muzical al Disneyland Paris la Muzeul de Arta Timisoara

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 5 ani si 5 zile
Vizualizari
735

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 22 noiembrie 201418:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Directorul muzical al Disneyland Paris la Muzeul de Artă Timișoara
Întâlnire cu Vasile Șirli la Palatul Baroc
Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, ora 18.00

Muzeul de Artă Timișoara, în colaborare cu Galeria Posibilă din București, vă propune un nou eveniment în programul conex al expoziției ”Ștefan Câlția – Locuri” de la Palatul Baroc, Timișoara.
Astfel, sâmbătă, 22 noiembrie, la ora 18.00, vă invităm la Muzeul de Artă Timișoara – Piața Unirii nr. 1 – pentru a participa la întâlnirea cu compozitorul Vasile Șirli, cu tema ”Muzica de teatru a lui Vasile Șirli”.

Conform spuselor compozitorului “Întâlnirea se vrea un Dialog despre Muzica de Teatru, cu mici exemple audio. Despre "De ce ? Cum ?", despre Oamenii de Teatru, Atitudinea lor, Ideile lor.
O Întalnire deschisa Întrebarilor”.
Participarea la această întâlnire este GRATUITĂ.

Născut în județul Timiș, la Variaș, Vasile Șirli este un important compozitor și producător de muzică pentru film și teatru. Distins cu numeroase premii naționale și internaționale, la Montreux, Dresda, Tokyo ș.a., compozitorul s-a stabilit în Franța în 1986, unde are numeroase colaborări în teatru, film (compania Universal), radio și televiziune. A lucrat cu muzicieni celebri, precum Phil Collins sau Peter Gabriel. Din 1990 este director al departamentului muzical al parcului Disneyland Paris, pentru care a compus melodii devenite clasice: Chante c’est Noel, It’s Halloween-lo-ween, Dancin’ (A Catchy Rhythm).

După 1989, Vaile Șirli a avut mai multe colaborări în țară, atât în film, cât și în teatru, în special cu regizorul Silviu Purcărete – al cărui spectacol ”Moliendo café” a avut premiera în acestă lună la Teatrul Maghiar din Timișoara.