Timisoara

DiverZity - spectacol de miscare nonverbal

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 5 ani si 3 saptamani
Vizualizari
612

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 31 ianuarie 201520:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

DiverZity, reality-show despre dictatură

La invitația Teatrului Maghiar ”Csiky Gergely”, o celebră companie de dans contemporan din Budapesta vine la Timișoara, în orașul Revoluției Române anticomuniste, cu un spectacol de neratat, un reality-show despre dictatură, manipulare, creiere spălate, turnători și mașina de propagandă. Spectacolul nonverbal DiverZity al companiei TranzDanz va avea loc sâmbătă, 31 ianuarie 2015, de la ora 20, pe scena Teatrului Maghiar Csiky Gergely.

DiverZity: un oraș nu tocmai imaginar, locuit de oameni spălați pe creiere, bănuitori, turnători, răzbunători, măcinați de temeri reale și înăbușite, adulându-și Conducătorul Suprem și tremurând în fața lui. Măști zbârcite, meschine, ascunzând oameni ale căror vieți distruse, fragmentate, strivite, par să nu mai ducă nicăieri. În fond, nu mai e viață, e o imensă, atocuprinzătoare manipulare, iluzie, o mașină de propagandă care macină totul, un reality-show global, o făcătură, ca orice dictatură.

Autorul spectacolului, Gerzson Péter Kovács, este fondatorul companiei TranzDanz, artist distins pentru această montare cu Premiul pentru cel mai bun creator al anului 2014 în Ungaria, mulți dintre interpreți fiind, la rându-le, premiați.

Biletele pentru spectacolul DiverZity costă 16 lei (8 lei pentru elevi, studenți și pensionari) și s-au pus în vânzare la Agenția Teatrului Maghiar din Timișoara (str. Alba Iulia).