Timisoara

Doua productii ale TGST – in selectia oficiala a Festivalului National de Teatru 2015

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 6 ani si 6 luni
Vizualizari
476

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Două producții ale TGST – în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru 2015
   Două spectacole ale Teatrului German de Stat Timișoara (TGST) din stagiunea 2014/2015 au fost incluse în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru (FNT) 2015, care va avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie 2015 la București. Selecția oficială a fost anunțată de către criticul Marina Constantinescu, directorul artistic al FNT, luni, 6 iulie 2015.

   Astfel, montările „Electra“ după Eschil şi Euripide, în regia lui Bocsárdi László și „Moliendo café“, în regia lui Silviu Purcărete, o coproducție a Teatrului German de Stat Timișoara și a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely“ Timișoara fac parte din selecția oficială a FNT.

   Festivalul Național de Teatru, aflat în 2015 la cea de-a 25-a ediție, reprezintă cea mai reprezentativă manifestare de gen care reflectă creația teatrală națională. Prin intermediul acestei ediții, directorul artistic al FNT, criticul Marina Constantinescu dorește „să facem cunoscut publicului acest ansamblu »arhitectural« al culturii teatrale în România – în întregul său şi în perspectivă – pentru a da justa măsură a evoluţiei artelor scenei în primul nostru sfert de veac de teatru liber“, a declarat Marina Constantinescu pentru site

   Selecția oficială din acest an cuprinde peste 40 de producții realizate în sezonul teatral recent încheiat. Festivalul este organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER), Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Bucureşti şi ARCUB.

   Andreea Andrei – Secretar PR

Foto: Imagini din spectacolele „Electra” și „Moliendo café“, producții TGST. Fotografiile pot fi utilizate în mass-media și în scopuri de promovare, inclusiv în media electronice.