Timisoara

Educatie cinematografica in Saptamana Scoala Altfel

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
609

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 8 aprilie 2015 - Joi 9 aprilie 201510:00-12:00, 12:00-14:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

Educație cinematografică în Săptămâna Școala Altfel

Asociaţia Pelicula Culturală în parteneriat cu Asociaţia Culturală Macondo din Bucureşti, implementează, pentru al doilea an la Timişoara proiectul naţional de educaţie cinematografică: Cinema-Edu, în cadrul săptămânii Şcoala Altfel, la AMBASADA, str. Anton Seiller nr. 2.

Cinema-Edu îşi propune educarea tinerilor liceeni prin filme de artă, de calitate, prin organizarea de proiecţii de film, care sunt urmate de dezbaterea unor teme de discuţii mai puţin abordate în programa educaţională şcolară. Criticul de film Marian Rădulescu va fi prezent în prima zi de proiecții la dezbaterile pe marginea ultra-premiatului film “Ida”, în regia lui Paweł Pawlikowski.

La Timișoara se vor organiza patru proiecții de film, miercuri și joi (8 şi 9 aprilie), între orele 10.00 - 12.00 și 12.00 - 14.00, după cum urmează: "Bekas", în regia lui Karzan Kader, "Ida", în regia lui Paweł Pawlikowski (2013) - câştigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2015 și "Marussia", în regia lui Eva Pervolovici - proaspăt lansat în cinematografele din România, nu și la Timișoara.

Liceele care au dat curs invitaţiei de a participa în proiect sunt: Liceul de Arte Plastice, Liceul Auto, Liceul "Bartók Béla", Liceul “Nikolaus Lenau”, Colegiul Național Bănăţean şi Liceul “Waldorf”.

Participarea este liberă, dar se face pe bază de înscriere, spaţiul dispunând de numai 125 de locuri.

Pentru detalii ne puteți scrie la nicoleta@peliculaculturala.ro, accesaţi www.facebook.com/PeliculaCulturala sau www.cinema-edu.ro.

Filtre film

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta